Primul jucător de la Chelsea care pleacă după ce a cucerit Champions League

Primul jucător de la Chelsea care pleacă după ce a cucerit Champions League
Primul jucător de la Chelsea care pleacă după ce a cucerit Champions League

Chelsea a câștigat al doilea său trofeu al Ligii Campionilor la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o în finală pe Manchester City cu scorul de 1-0 (1-0), pe Estadio do Dragao din Porto.

Londonezii, campioni în 2012, s-au impus în Portugalia prin golul marcat de germanul Kai Havertz (42).

Video:

Însă, francezul Olivier Giroud (34 de ani) este primul care va pleca de la echipa din vestul Londrei după acest succes în fața rivalei Manchester City.

Contractul jucătorului va expira în această vară, iar conducerea echipei pare că nu vrea să îi ofere o nouă înțelegere. Giroud are mai multe oferte de transfer. AC Milan, două cluburi din Anglia, dar și Inter Miami, formația lui David Beckham, sunt interesate de vârful francez, potrivit jurnalistului Nicolo Schira.

Giroud a câștigat în cei 3 ani petrecuți la Chelsea o FA Cup (Cupa Angliei), un trofeu Europa League și acum Liga Campionilor.

Amintim faptul că Chelsea a cucerit al doilea său trofeu al Ligii Campionilor la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o în finală pe Manchester City cu scorul de 1-0 (1-0), pe Estadio do Dragao din Porto. Manchester City, la prima sa finală în Champions League, a controlat repriza secundă, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii de gol, Chelsea având o defensivă inexpugnabilă.

City a avut prima sa oportunitate în min. 8, când Sterling a fost blocat de James şi Mendy. Chelsea a replicat prin câteva acţiuni tăioase, iar Werner a ratat în trei situaţii. În min. 10 a luftat din 7 metri, apoi a tras slab din poziţie centrală (14), iar un minut mai târziu a şutat în plasa laterală. Rudiger a avut o intervenţie salvatoare în min. 28, când a blocat un şut al lui Foden.

Chelsea a marcat golul care a făcut diferenţa în min. 42, când Chilwell l-a găsit foarte bine pe Havertz, cu o pasă de 40 de metri, iar germanul a înscris după ce a trecut de portarul Ederson.

În partea secundă, Azpilicueta (68) a avut o intervenţie providenţială la centrarea lui Mahrez. Mahrez a avut şi ultima şansă a meciului, cu un demivoleu din marginea careului, dar balonul a trecut agonizant puţin peste poartă.

Chelsea putea tranşa meciul mai devreme, dar Pulisic a ratat în min. 73 din poziţie excelentă. Germanul Thomas Tuchel a cucerit trofeul Ligii Campionilor la a doua sa finală consecutivă, după ce anul trecut a pierdut finala cu Paris Saint-Germain. Tuchel este al treilea antrenor german la rând care ia trofeul, după Jurgen Klopp (Liverpool) şi Hansi Flick (Bayern Munchen).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel