Primul episocop transgender a fost învestit. Este căsătorit și are 2 copii

Twitter - Sierra Pacific Synod
Twitter - Sierra Pacific Synod

Biserica evanghelică luterană din America are un episcop transgender. 

Biserica evanghelică luterană a Americii și-a instalat primul episcop transgender - prima confesiune creștină din SUA care a făcut acest lucru. Reverendul Megan Rohrer a fost ales în mai pentru a îndeplini un mandat de șase ani la Sinodul Sierra Pacific după ce actualul său episcop și-a anunțat retragerea.

Acesta a fost instalat într-un serviciu la Catedrala Grace din San Francisco, la 11 septembrie. Episcopul le-a spus închinătorilor că mandatul său va fi „plin de lucruri dezordonate și iubitoare precum cele pe care le-am făcut până acum”.

Predică dragostea

„Dar, mai ales, dacă mă lăsați și cred că o veți face, speranța mea este să vă iubesc și dincolo de asta, să iubesc ceea ce iubiți”, au adăugat ei.

Episcopul Rohrer va conduce unul dintre cele 65 de sinoduri ale bisericii, urmărind aproape 200 de congregații din nordul Californiei și nordul Nevada. Anterior au servit ca pastor al Bisericii Lutherane Grace din San Francisco și în calitate de capelan coordonator pentru departamentul de poliție al orașului.

Episcopul Rohrer a ajutat, de asemenea, comunitățile fără adăpost din oraș și comunitățile LGBTQ+, prin crearea de programe pentru a furniza alimente persoanelor HIV+.

Confesiunea are 3,3 milioane de membri

Într-o declarație, episcopul a spus: „Am pășit în acest rol pentru că o comunitate diversă de luterani din nordul Californiei și Nevada s-a rugat și gândit, votând să facă un lucru istoric”. 

„Instalarea mea va sărbători tot ce este posibil atunci când avem încredere în Dumnezeu să ne păstorească înainte”.

Biserica este una dintre cele mai mari confesiuni creștine din SUA, cu aproximativ 3,3 milioane de membri.

Episcopul Rohrer, care este căsătorit și are doi copii, a devenit unul dintre cei șapte pastori LGBTQ+ acceptați de biserica evanghelică luterană în 2010, după ce a permis hirotonirea pastorilor în relații de același sex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel