EXCLUSIV  Prețul facturilor în Polonia, la o TREIME din prețul României. Iulian Iancu: Am strălucit prin ABSENȚĂ. Acțiune de victimă

Pexels
Pexels

Invitatul lui Răzvan Dumitrescu, Iulian Iancu, a vorbit despre profesionalismul din domeniul energiei din România. 

”Polonezii folosesc cărbune”, a remarcat Răzvan Dumitrescu, în interviul pe care Iulian Iancu l-a oferit în exclusivitate pentru DC News. 

”Da, pentru că polonezii au acceptat să intre frontal în a confrunta Uniunea Europeană și Poloonia a spus deschis, printr-o decizie a înaltei curți, că prevederile Comisiei intră în contradicție flagrantă cu Constituția Poloniei. Adică au acest curaj să spună nu pot să facă tranziția de la cărbune, ei având peste 55% producția pe cărbune. De aceea, au și cel mai mic preț în timpul crizei, un preț la o treime din prețul României”, a explicat Iulian Iancu, președintele Comitetului Român - World Energy Council.

”Economic, nu ne gândim doar la facturile populației, ne gândim și la producție, cum mai poți concura cu produsele tale, dacă alții au energia la o treime din prețul tău”, a ridicat Dumitrescu problema.

România, reacție demnă de o victimă

”Deci noi am reacționat ca o victimă, adică nu am fost, noi am strălucit prin absență, vocea noastră nu s-a auzit în privința acestor abordări strategice”, a răspuns Iancu. 

Vezi mai multe în video:

Anterior, Iulian Iancu a explicat ce se întâmplă cu prețurile la facturile la energie din România, unde, se pare că sunt furnizori nemulțumiți de schema găsită la nivel guvernamental: ”Asistăm la o canibalizare a preţului şi o încercare de revendicare a cât mai mult din suma care trebuie plătită producătorului de către toţi actorii de pe lanţul de transmitere a energiei. Furnizorul este cel care va trebui să plătească sumele acestea enorme aflate în piaţa de energie. Ca atare, el nu vrea să rămână cu aceste sume şi îşi doreşte acum încasarea acelei sume promise de Guvern. Din păcate, fiind bine informaţi, ştiu că nu pot să primească banii, pentru că ei nu sunt în bugetul de stat. Rectificarea va trebui să curgă de la data aprobării în Parlament, adică banii îi vor vedea prin ianuarie. Ca atare, încearcă să ia maximul de la consumatori". 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  De ce încearcă furnizorii de energie să ia MAXIMUL de la consumatori. Iulian Iancu: Schema este GREȘITĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel