Percheziții masive la importanți oameni de afaceri

DIICOT
DIICOT

Percheziţiile desfăşurate miercuri dimineaţă în judeţele Vâlcea, Constanţa şi Bucureşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani al cărui prejudiciu este estimat la 10 milioane vizează şi grupul de firme care aparţine cunoscutei familii de afaceri vâlcene formată din Ion şi Maria Tudor.

Surse judiciare au confirmat pentru Agerpres că pe raza judeţului Vâlcea au loc percheziţii la Hotel Olăneşti din staţiunea Băile Olăneşti, precum şi la alte active care aparţin familiei respective.

Ion şi Maria Tudor sunt consideraţi unii dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea, ei deţinând proprietăţi turistice, o fabrică de produse metalice, precum şi o televiziune regională. Familia Tudor a fost în ultimii ani şi subiectul unor controverse în spaţiul public privind modul în care ar fi obţinut dreptul de concesiune al izvoarelor medicale minerale din staţiunea Băile Olăneşti. Poliţiştii efectuează, miercuri, 16 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Vâlcea şi Constanţa la persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în acest caz prejudiciul ridicându-se la circa 10 milioane de euro, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri Agerpres.

Vor fi puse în executare nouă mandate de aducere.

'La data de 31 august, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani', precizează comunicatul IGPR. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2006 - 2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

'Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat', se arată în comunicat.

Acţiunea beneficiază de suportul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al poliţiştilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliţie judeţene Argeş, Olt şi Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel