OMS explică cum e posibilă reinfectarea cu COVID-19

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

OMS a venit cu o reacție după ce cercetătorii au descoperit primul caz de reinfectare cu coronavirus.

Deși rar, este posibil ca persoanele care și-au revenit în urma infecției cu Covid-19 să fie reinfectate, așa cum sugerează un studiu recent din Hong Kong, a transmis miercuri Organizația Mondială a Sănătății, scrie CNBC. Reacția OMS vine după ce luni cercetătorii au lansat un studiu care a descoperit ceea ce pare a fi primul caz documentat de reinfecție cu COVID-19, la un bărbat de 33 de ani. Bărbatul a fost infectat mai întâi la sfârșitul lunii martie și apoi din nou aproximativ 4 luni mai târziu.

”Nu înseamnă că se întâmplă foarte des, știm că este posibil. Este ceva ce știam că ar putea fi posibil pe baza experienței noastre cu alte coronavirusuri umane”, a declarat Maria Van Kerkhove, șeful unității OMS pentru boli și zoonoză.

Există imunitate împotriva COVID-19?


Deși încă nu se știu multe despre SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, cercetătorii știu că persoanele infectate dezvoltă o imunitate împotriva bolii odată ce se recuperează. Cu toate acestea, cercetătorii nu știu încă cât durează acea imunitate, a spus Van Kerkhove. Totodată, specialiștii în sănătate presupun că există mai multe cazuri de reinfectare în întreaga lume, doar că acestea nu au fost încă descoperite.

”Acesta este un exemplu din 23,5 milioane de cazuri până acum, dar ne așteptăm ca persoanele infectate să dezvolte un răspuns anticorp, să dezvolte un răspuns imun care să dureze ceva timp”, a spus reprezentantul OMS.

Van Kerkhove a reiterat faptul că, indiferent dacă cineva a fost sau nu infectat, ar trebui să continue să urmeze recomandările de distanțare socială sugerate, să poarte mască de protecție și să urmeze alte măsuri de precauție recomandate. De asemenea, studiul nu modifică progresele înregistrate în ceea ce privește un vaccin împotriva coronavirusului, a adăugat Van Kerkhove. Mai multe cunoștințe despre modul în care organismul răspunde la un potențial vaccin vor fi descoperite prin studii clinice, care sunt în curs de desfășurare, a spus Van Kerkhove.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel