O imagine cu o bucată de brânză a trimis după gratii un dealer de droguri vreme de 13 ani

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Poliția britanică a reușit să condamne un dealer de droguri cu ajutorul unei bucăți de cașcaval.

Conform The Verge, un vânzător de cocaină și heroină din Marea Britanie a fost prins de autorități cu ajutorul unei poze în care se regăsea o bucată de brânză. Poliția din Merseyside a identificat cu succes un dealer de droguri prin această metodă.

Britanicul Carl Stewart din Liverpool, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat pentru încercarea de a furniza cocaină, heroină, MDMA și ketamină pe baza unei fotografii cu o bucată de brânză stilton. Nu se știe de ce bărbatul a postat poza pe rețelele de socializare criptate, însă acesta va trebui să-și petreacă următorii 13 ani în închisoare fiindcă și-a recunoscut faptele.

Cum a fost posibil?

Stewart a făcut două greșeli fundamentale când a postat pe rețelele de socializare poza cu bucata de brânză stilton. Prima greșeală este faptul că fotografia este o captură clară a palmei și amprentelor sale, pe care poliția din Merseyside le-au folosit pentru a-l identifica.

A doua greșeală a fost folosirea rețelei de socializare „sigure” EncroChat, un sistem presupus „criptat” care a fost compromis de autorități în martie 2020, lăsându-l fără securitatea care-l făcea atrăgător pentru criminali. De atunci, în jur de 10.000 de utilizatori criminali din Marea Britanie au fost identificați de poliție, iar cifrele cresc la peste 60.000 dacă vorbim la scară globală. Aceștia erau „implicați în coordonarea, plănuirea, furnizarea și distribuirea de arme și droguri, spălare de bani și alte activități criminale”.

FOTO: Imaginea care l-a băgat la închisoare pe criminal. Anchetatorii nu au idee de ce a făcut poza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel