O casă a fost ocolită de lava vulcanului de pe insula La Palma. A cui este - FOTO

Presa internațională vorbește despre un miracol pe insula La Palma din Spania, după ce o casă a fost ocolită de lavă. 

Erupţia vulcanului de pe insula spaniolă La Palma, în arhipelagul insulelor Canare, a distrus sute de case - însă una a fost în mod miraculos "cruţată", informează vineri dpa, scrie Agerpres.

Fotografii şi înregistrări video arată cum lava curge în jurul clădirii din satul El Paraiso (Paradis). Casa aparţine unui cuplu de pensionari din Danemarca, a informat ziarul spaniol El Mundo.

Cei doi au peste 80 de ani şi nu au mai vizitat insula de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Suntem uşuraţi că (locuinţa) este încă în picioare. La un moment dat ne vom putea bucura din nou de casă sau o vom lăsa celor trei copii ai noştri", a declarat cuplul cu ochii în lacrimi.

A cui este această casă



Ziarul a citat o femeie antreprenor olandeză, care a construit casa împreună cu soţul ei cu ani în urmă. "Am plâns cu toţii când le-am spus că iubita lor casă este intactă", a adăugat ea.

Ea i-a mulţumit lui Alfonso Escalero, a cărui casă de producţie a distribuit primele imagini cu imobilul pe reţelele de socializare, internauţii numind-o "casa miracol" din La Palma - mai ales că celelalte clădiri din vecinătate, precum şi şcoala locală, au fost îngropate sub lavă.

Vulcanul din parcul natural Cumbre Vieja expulzează de duminică cenuşă, fragmente de rocă şi lavă cu o temperatură de aproximativ 1.000 de grade Celsius.

Plantaţii de banane, şosele şi stâlpi de înaltă tensiune au fost, de asemenea, distruse. Cu toate acestea, până acum nu au fost raportate decese sau persoane rănite.

Încă trei oraşe din insula La Palma, evacuate

Autorităţile din insula spaniolă La Palma au ordonat evacuarea oraşelor Tajuya, Tacande de Abajo şi partea din Tacande de Arriba care nu fusese deja evacuată din cauza unei erupţii vulcanice, au declarat vineri serviciile de urgenţă, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Autorităţile au ordonat iniţial locuitorilor acestor oraşe să rămână în case, dar s-a recurs la evacuare din cauza intensificării activităţii vulcanice, au spus sursele citate.

Pompierii din La Palma au primit ordin să se retragă din oraşul Todoque din cauza intensificării exploziilor vulcanice, potrivit unui mesaj postat vineri pe Twitter.

Ne-am retras din zonă din cauza intensificării unor fenomene explozive şi a creşterii materialului piroclastic şi a cenuşei, a scris pe Twitter serviciul de pompieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel