O carte din 1952 a prezis că un „Elon“ va fi stăpân pe Planeta Marte / FOTO

O carte din 1952 a prezis că un „Elon“ va fi stăpân pe Planeta Marte /  Sursă foto: Pixbay
O carte din 1952 a prezis că un „Elon“ va fi stăpân pe Planeta Marte / Sursă foto: Pixbay

Unul dintre principalii dezvoltatori de tehnologie de rachetă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial pare să fi prezis apariția unui „Elon” care într-o bună zi ar domni asupra coloniilor umane de pe Marte.

Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun a fost un inginer născut în Germania cu puțin înainte de începerea primului război mondial. În adolescență, a devenit pasionat de zborul spațial și a ajuns să lucreze la rachete cu combustibil lichid pentru armata germană în 1932. Acesta și-a continuat activitatea cu rachete sub regimul lui Hitler, cu echipa sa instrumentală în crearea rachetei V-2. 

În timpul construirii de rachete pentru Germania, a vizitat locul în care erau realizate și a avut cunoștință de toate atrocitțile regimului, deși a susținut că nu știe cât de îngrozitoare sunt condițiile. Nu este clar cât de entuziasmat era să lucreze pentru regim, dar s-a înscris în partid în 1937. Înainte de sfârșitul războiului, s-a predat forțelor americane și a continuat să aibă o lungă carieră la NASA, devenind în cele din urmă director al Centrului de zbor spațial Marshall al NASA, unde va lucra la rachete care erau menite să ducă oamenii pe Lună.

A prezis un anume „Elon“

În 1952, Braun a scris o carte de non-ficțiune, The Mars Project, prezentând modul în care credea că va funcționa o expediție pe Marte. El s-a arătat optimist că o misiune ar putea avea loc în 1965 și că cea mai bună opțiune pentru misiune ar fi lansarea unui echipaj de 70 de persoane. Cu toate acestea, partea care a atras atenția oamenilor în ultima vreme, prezentată în a doua jumătate a cărții, care se îndreaptă mai mult spre science fiction, este partea care vorbește despre un „Elon” care stăpânește coloniile de pe Marte.

Când echipajele umane ajung pe planetă, descoperă că este condusă de un „Elon”, care se referă nu la numele cuiva, ci la rolul lor, la fel ca Ceasar sau Împărat.

Guvernul marțian a fost condus de zece bărbați, al căror lider a fost ales prin sufragiu universal timp de cinci ani și intitulat „Elon”, scrie cartea. În esență, „Elon” la care se face referire în carte ar putea fi mai mult un lider al planetei, asemănător cu Papa, potrivit IFLScience.

CITEȘTE ȘI   -  Sateliții lui Elon Musk. SpaceX a lansat 52 de noi sateliți pentru Starlink. Sunt șanse să fie văzuți pe cer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel