O aplicație îți arată ce s-ar putea întâmpla dacă o bombă ar cădea pe strada ta. Acceseaz-o aici

explozie
explozie

Una dintre principalele preocupări ale războiului dintre Rusia și Ucraina este forța nucleară rusă, o amenințare foarte prezentă în conflict în condițiile în care Putin a avertizat deja că „orice conflict direct cu NATO ar însemna un război în care nu ar exista învingători” din cauza armelor nucleare pe care le are țara.

Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar arunca o bombă asupra orașului tău? Datorită un simulator web gratuit, puteți vedea care ar fi amploarea impactului chiar pe strada unde stați.

Este un instrument creat de Fundația Outrider, o organizație media nonprofit care oferă analize și opinii despre siguranță, politică și justiție socială. Deși ne poate da o idee despre impactul pe care l-ar provoca o bombă nucleară, trebuie menționat că nu este în niciun caz un instrument de precizie.

Simulatorul vă permite să alegeți locația și tipul bombei și vă dă rezultate privind numărul de decese, numărul de răniți, raza de căldură care ar fi generată de detonarea armei, raza undei de impact și cât de departe s-ar răspândi radiația generată, scrie 20min.es.

VEZ AICI APLICAȚIA

Un război nuclear între Rusia și SUA ar ucide 34 de milioane de oameni în câteva ore


Potrivit unei simulări efectuate de cercetătorii de la Universitatea Princeton în 2019, un posibil război nuclear între Statele Unite și Rusia ar duce la moartea a 2,6 milioane de oameni în doar 3 ore și ar însemna până la 90 de milioane de morți și răniți într-o singură zi.

Cum s-ar derula conflictul? Rusia trage un foc nuclear de avertizare dintr-o bază din apropierea orașului Kaliningrad. NATO ripostează cu un singur atac aerian.

Odată ce acest prag este depășit, luptele escaladează la un război nuclear în Europa: Rusia trimite 300 de focoase nucleare prin avioane și rachete cu rază scurtă de acțiune pentru a lovi bazele NATO și trupele în avans. NATO răspunde cu aproximativ 180 de focoase nucleare prin intermediul aeronavei, scrie 20min.es.

Odată ce Europa este distrusă, NATO lansează un atac nuclear cu 600 de focoase din rachete și submarine terestre americane care vizează forțele nucleare rusești. Rusia răspunde cu rachete lansate de siloz, vehicule rutiere mobile și submarine.

VEZI ȘI: Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, se vor afla joi la Bucureşti.


Cei doi oficiali vor fi primiţi de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului o va primi pe Ursula von der Leyen la ora 10,00. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă.

La ora 12,00, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel