Se schimbă terapiile împotriva cancerului. Cercetătorii luptă acum pe un nou front împotriva cancerului: atacă maladia la nivel molecular, chiar cu armele organismului. Speră că va reuşi să elimine şi ultima celulă malignă ascunsă în corp, din cauza căreia cancerul recidivează cu metatastaze.
Detalii despre noile terapii , duminică, de la 14.30, la emisiunea "Ultima ediție", pe TVR 1. Interviu cu Adrian Bot, cercetător în domeniul ştiinţelor biomedicale, care trăieşte în S.U.A. din 1994, unde dezvoltă noi terapii genetice în lupta cu cancerul. Adrian Bot lucrează la o terapie ce tratează cancerul la nivel molecular. Alături de el va fi conf. univ. dr. Horia Bumbea, specialist in hematologie.
Detalii despre atacarea maladiei la nivel molecular
Cercetătorii scot celule din sistemul imunitar şi le inserează programe genetice care le învaţă să recunoască celulele canceroase, oricât de bine camuflate ar fi. Reintroduse în organism, celulele imunitare dotate cu un fel de GPS molecular se multiplică şi încep imediat să caute şi să distrugă cancerul. Rezultatele diferă însă în funcţie de tipul de boală oncologică.
Echipa de peste Ocean, din care face parte şi românul Adrian Bot, speră că, în curând, va oferi lumii primul medicament foarte eficient de acest tip. Rezultatele primului studiu făcut pe 101 pacienţi cu limfom non-Hodgkin agresiv, publicate recent, sunt încurajatoare. Între timp, şi alte companii lucrează la noi terapii care atacă maladia secolului la nivel celular.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News