Muzeul Revoluţiei Române, construcție. Breaz: Ni l-am asumat! Important pentru români

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), Daniel Breaz, a declarat vineri, la Timişoara, că realizarea Muzeului Revoluţiei Române (MRR), care se va construi în fosta clădire a Garnizoanei din Timişoara, va începe cu un studiu de fezabilitate ce va fi lansat în perioada imediat următoare şi pe baza căruia se vor putea face estimările financiare necesare, precum şi durata de execuţie a obiectivului.

Daniel Breaz a subliniat că decizia de transfer a clădirii care a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale la MCIN, care va realiza muzeul, a fost urgentată de faptul că în 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, care a început la Timişoara şi care a pus capăt epocii comuniste.

"Există mai multe milioane pentru realizarea acestui muzeu pe care ni l-am asumat. Pot apărea lucrări şi sume care nu sunt prevăzute la începutul proiectului, în limita celor 30% care sunt permise de lege. (...) Clădirea va trebui reparată, restaurată, pentru a putea fi organizată ca muzeu. Vom găsi un curator care să dea viaţă clădirii respective şi să devină Muzeul Revoluţiei Române, un muzeu important nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru români, un simbol care semnifică eliberarea de sub comunism a României", a detaliat ministrul Daniel Breaz, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a precizat că din momentul în care MCIN a început demersurile pentru preluarea clădirii, s-a pus şi problema "mobilării" spaţiului, una dintre încăperi urmând să fie destinată rulării de imagini din timpul Revoluţiei de la Timişoara, dar şi din restul ţării, exponate, documente. Secretarul de stat în MCIN, Ion Ardeal Ieremia, a punctat faptul că Asociaţia Memorialul Revoluţiei din Timişoara rămâne în actualul sediu până la terminarea Muzeului Revoluţiei Române, după care îşi va găsi locul acolo.

"Memorialul deţine un portofoliu de materiale, de testimoniale, de mărturii care pot să-şi găsească locul în interiorul acestui muzeu", a precizat Ion Ardeal Ieremia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel