Monica Tatoiu, interzisă de CNA să facă reclamă la medicamente

tatoiu_supramax
tatoiu_supramax

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, marți, ca spoturile publicitare pentru Supramax şi Uractiv să fie interzise de la difuzare, considerând că cele două clipuri încalcă legislaţia audiovizualului. În spotul Supramax a apărut Monica Tatoiu, care a lăudat calitățile produsului.

Membrii CNA au considerat că spotul publicitar Supramax nu respectă legislația audiovizualului, întrucât Monica Tatoiu recomandă respectivul supliment alimentar, încălcându-se astfel, articolul 126, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care precizează:  "Este interzisă difuzarea de publicitate şi teleshopping pentru medicamente şi tratamente medicale sau suplimente alimentare prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane, care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja consumul acestor produse sau tratamente".

Deoarece, în spotul Supramax se spune și că acest supliment alimentar "reconstruieşte cartilajul, creşte semnificativ mobilitatea articulară şi reduce durerea dată de bolile articulare", CNA a stabilit că se încalcă astfel articolul 120 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "(1) Sub rezerva derogărilor prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională aplicabile apelor minerale naturale şi produselor alimentare destinate unei alimentaţii speciale, informaţiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să atribuie unui produs alimentar proprietăţi de prevenire, de tratament şi de vindecare a unei boli umane şi nu trebuie să evoce astfel de proprietăţi".

Potrivit CNA, spotul publicitar Supramax a fost difuzat doar pe posturile de radio.

Un alt spot publicitar interzis de CNA este cel pentru suplimentul alimentar Uractiv, difuzat atât pe posturi de televiziune şi de radio, deoarece încalcă articolul 120 din Codul audiovizualului, pentru că se atribuie calităţi de vindecare unor suplimente alimentare. Uractiv este "rapid, eficient vizibil în infecţiile urinare", este prezentat suplimentul alimentar în clipul publicitar.
Ambele clipuri publicitare sancționate de CNA nu mai pot fi difuzate, până când ele nu vor fi modificate, astfel încât să fie în deplină concordanță cu legislația în vigoare a audiovizualului. , CNA a decis să aplice în cazul ambelor spoturi publicitare decizii de intrare în legalitate, fapt care înseamnă că acestea nu mai pot fi difuzate până la modificarea lor astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel