Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în vizită în China

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, a ajuns în China, unde va discuta ”subiecte fierbinți” cu omologul său.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a sosit luni în China, au anunțat serviciile sale, pentru o vizită oficială vizând întărirea legăturilor cu Beijingul, partener diplomatic și economic cheie al Moscovei, notează AFP, scrie Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe (MFA Rusia) a anunțat pe platforma X )fostul Twitter) că Serghei Lavrov a aterizat la Beijing.

Astfel, șeful diplomației ruse va rămâne până marți în capitala Chinei, unde urmează să discute cu omologul său, Wang Yi, potrivit unui comunicat anterior al diplomației ruse.

”Este prevăzut un schimb aprofundat de opinii pe o serie de +subiecte fierbinți+”, a indicat comunicatul, ministerul rus citând ”criza ucraineană și situația din regiunea Asia-Pacific”.

Cei doi lideri ”vor discuta o gamă largă de probleme legate de cooperarea bilaterală, precum și despre cooperarea pe scena internațională”, a mai precizat comunicatul.

Relațiile dintre Rusia și China, întărite de la declanșarea conflictului din Ucraina

De la declanșarea atacului Rusiei asupra Ucrainei în februarie 2022, relațiile dintre Moscova și Beijing s-au întărit foarte mult.

În martie 2023, Xi Jinping a vizitat Moscova, reafirmând alături de Vladimir Putin "prietenia fără limite" dintre țările lor, care ambele denunță hegemonia occidentală pe scena internațională.

Președintele rus a mai discutat cu omologul său chinez și în cadrul forumului Noile Drumuri Mătăsii la Beijing, în octombrie.

China, care se prezintă ca o parte neutră în conflictul din Ucraina, dar care de doi ani a devenit principalul partener economic al Rusiei, pledează pentru o rezolvare politică pentru a pune capăt luptelor.

Beijingul este îndemnat frecvent de occidentali să joace un rol mai activ în reglementarea ostilităților, prin folosirea influenței sale asupra Moscovei.

Citește și: Ministerul de Externe rus comentează declarațiile lui Zelensky referitoare la planurile de pace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel