Ministerul Educaţiei, gafă mare. A dat peste cap admiterea la liceu după ce a publicat o listă greşită cu ierarhia

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Mii de elevi şi părinţi au sesizat o ierarhizare greşită în ceea ce priveşte admiterea la liceu. Ministerul Educaţiei a stârnit haos printr-o greşeală uriaşă. 

După ce s-a stârnit haos, Ministerul Educaţiei a retras lista de pe site, scrie Digi24, urmând ca lista corectă să fie publicată miercuri, 5 iulie.

"În prima fază nu am realizat despre ce e vorba, sperăm să nu fie o problemă de soft. Sunt emoții că repartizarea la licee ar putea fi făcută greșit, acum, că a apărut această informație pe un site oficial. Ne întrebăm dacă are instituția capacitatea de a furniza informații corecte pe care să se bazeze părinții, în condițiile în care mâine începe perioada de formulare a listelor cu opțiuni pentru licee", a declarat Christine Demeter, reprezentanta Asociaţiei "Părinţii cer Schimbarea".

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei anunţa că, după contestaţii, a crescut numărul celor care au luat peste nota 5 la Evaluarea Naţională. 

"Din punct de vedere al rezultatelor, ceea ce putem constata este faptul că s-a dublat numărul candidaţilor cu media 10, sunt 429 anul acesta, faţă de 221 în 2022, iar în 2021 au fost 132 de candidaţi cu media 10. În acelaşi timp, din păcate a crescut procentul candidaţilor care au medii sub cinci, de la 17,7 anul trecut la 23,8. De reţinut însă că aceasta nu înseamnă că aceşti copii nu vor fi repartizaţi în învăţământul liceal sau nu pot opta pentru şcoli profesionale, învăţământul fiind obligatoriu până la clasa a XII-a sau până la finele şcolii profesionale", a arătat ministrul.

"Am rugat deja în minister şi, împreună cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi cu experţii din Ministerul Educaţiei, vom realiza o analiză, atât cantitativă, cât şi din punct de vedere calitativ. Vom lua nişte eşantioane reprezentative să vedem totuşi de ce nu se înscriu unii elevi de clasa a VIII-a, de ce nu reuşesc să parcurgă etapele pentru a fi în Evaluarea Naţională şi, similar, pentru examenul de Bacalaureat. Avem o serie de programe, unele cu finanţare europeană, de exemplu Programul naţional de reducere a abandonului şcolar şi vrem ca măsurile pe care le avem finanţate să poată interveni exact acolo unde este nevoie. În mod clar avem nevoie să înţelegem mai bine motivele pentru care elevii nu intră în Evaluarea Naţională", a mai spus Deca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel