Lumea justiției solicită MJ să ceară excluderea din magistratură a judecătorilor Neacșu, Danilet si Dumbravă

danilet_dumbrava_neacsu
danilet_dumbrava_neacsu

 Lumeajustitiei.ro solicită ministrului Justiției să ceară excluderea din Magistratură a judecătorilor Adrian Neacșu, Cristi Vasilică Danilet si Horatius Dumbravă  pentru acțiuni politice. Cei trei magistrați au solicitat în perioada de interimat la Președinția României să nu fie declanșată procedura de numire a procurorului general sau a șefului DNA.

Potrivit site-ului lumeajustitiei.ro, cei trei procurori ai CSM au solicitat plenului Consiliului , marți seara, „emiterea unei declarații față de implicarea justiției în discursul politic”

Cei trei judecatori proveniți din fostele ONG-uri partenere ale Monicăi Macovei (Cristi Vasilică Danilet a fost chiar consilierul fostului ministru Monica  Macovei) susțin că au convins Plenul CSM să aprobe o cerere a lor, vizând adoptarea unei declarații publice, avand următorul conținut:

 „Catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

 Stimata doamna presedinte,

 Subsemnații judecatori Adrian Neacsu, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava, in calitate de membri alesi ai CSM, va solicitam suplimentarea ordinii de zi a Plenului CSM din 10 iulie 2012 cu inca un punct, respectiv emiterea de catre CSM a unei declaratii publice avand urmatorul cuprins:

 1. CSM, in calitate de garant al independentei justitiei, solicita in mod ferm Parlamentului executarea de indata a hotararilor judecatoresti ale inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si a actelor emise de Agentia Nationala de Integritate ramase definitive conform dispozitiilor legale si care comporta consecinte juridice.

 Intr-un stat de drept este inacceptabil ca autoritatile si institutiile statului sa nu se supuna hotararilor judecatoresti irevocabile – si facem referire directa la refuzul comisiei juridice a Camerei Deputatilor de punere in executare a hotararilor instantei supreme prin care s-a constatat incompatibilitatea unor parlamentari.

 2. CSM, in calitate de garant al independentei justitiei, solicita o maxima retinere din partea factorilor politici in folosirea justitiei si independentei acesteia ca tema electorala.

 3. CSM solicita ca in perioada de interimat la Presedintia Romaniei sa nu fie declansata procedura de numire definitiva in functia de procuror general al PICCJ si procuror-sef al DNA".

Judecatoarea Mona Pivniceru, dar si  procurorul George Bălan s-au opus acestei propuneri, declarând că asemenea lucruri nu privesc CSM-ul.

În aceste conditii, cei trei judecatori pro-Macovei, se arată pe site-ul lumeajustiției.ro, prin solicitarea lor de a impune politicului, repectiv ministrului Justiției și Președintelui interimar al României, ca „în perioada de interimat la Președintia României să nu declanșeze procedura de numire definitivă în funcția de procuror general al PICCJ și procuror-sef al DNA”, reprezintă o imixtiune a justiției în actul politic.

Față de aceste activități cu caracter politic, lumeajustitiei.ro recomandă adunarilor generale ale judecătorilor întrunirea în vederea revocării din funcție a celor trei judecători, care angajează Justiția în probleme politice, care nu o privesc.

Vezi comunicatul CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel