TORNADĂ în Londra. Case distruse, mașini avariate și copaci smulși din pământ: Am fost șocat. Am crezut că se va prăbuși casa- FOTO / VIDEO

Londra, devastată de o TORNADĂ / Foto: Captură video Twitter
Londra, devastată de o TORNADĂ / Foto: Captură video Twitter

Vremea extremă continuă să facă ravagii în Europa. O tornadă puternică a lovit și Londra.

O tornadă puternică a lovit și Londra. Acoperișurile caselor au fost distruse de vânt și mai mulți pomi au fost doborâți la pământ. Totodată, zeci de mașini au fost avariate, scrie The Independent. Fenomenul extrem vine la două zile după ce o tornadă devastatoare a ucis cinci oameni și a rănit alți 200 în Cehia.

VEZI ȘI: Jurnalist român, mărturii despre dezastrul din Cehia: Tornada a smuls chiar și coșciugele din morminte

Furia naturii a făcut ravagii mai ales în Barking, estul Londrei. În imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate vedea cum apa curge șiroaie, iar vântul suflă foarte puternic, mistuind totul în calea sa. Garduri prăbușite, cărămizi împrăștiate pe alee și ramuri de copaci căzute împrăștiate pe drum, imagini apocaliptice, similare cu cele din Cehia. Totuși, în Londra nu au fost raportate victime, potrivit autorităților.

Mărturiile oamenilor

„Brusc s-a stârnit un vânt foarte puternic. Se învârtea rotund și rotund, ca o tornadă. A fost cu adevărat șocant”, a povestit o studentă pentru Sky News.

"M-am uitat pe fereastră și gardul fiicei noastre a zburat, apoi a fost doborât un copac. Gunoaiele și pungile de plastic se învârteau ca o tornadă. Asta era înfricoșător, deoarece tornadele pot ridica obiecte grele.", a mărturisit o altă localnică.

"Am fost șocat. Am crezut că casa se va prăbuși. S-a terminat în câteva minute, dar în acest timp șase sau șapte străzi din jur au fost lăsate cu pagube mari", a povestit un bărbat.

Poliția a declarat că a fost informată în jurul orei 19:20 despre deteriorarea acoperișurilor, a echipamentelor electrice și a vehiculelor din zona Hulse Avenue. Cu toate acestea, ploaia torențială și grindina au provocat inundații într-o zonă mult mai largă din estul Londrei.

"Acesta este un incident legat de vreme, în timpul căruia a avut loc un fulger. Pe lângă trăsnet, am văzut rapoarte despre o tornadă, dar nu putem confirma acest lucru. Nu există rapoarte despre vreo victimă. Ofițerii sunt în legătură cu autoritatea locală pentru a se asigura că sprijinul este disponibil pentru oricine este afectat de daune materiale.”, se arată într-un  mesaj postat pe contul de Twitter al Poliției Metropolitane.

„Suntem conștienți de daunele meteorologice severe din zona Barking și echipa noastră de răspuns imediat, împreună cu poliția și pompierii sunt la  dispoziția oamenilor pentru a rezolva orice problemă”, au precizat autoritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel