John Cena, „plecăciuni” în fața Chinei după ce a spus că Taiwanul e țară

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Unul dintre cei mai cunoscuți luptători din WWE și-a cerut scuze față de China.

Conform BBC, actorul John Cena, care a fost luptător profesionist de wrestling, a numit Taiwanul o țară într-un videoclip promoțional pentru cel mai noi film din seria „Furios și iute”. Interviul cu Cena a generat critici uriașe din China, fiindcă țara consideră că Taiwanul face parte in teritoriul său, în ciuda faptului că Taiwanul este autonom.

Scuze penibile față de autoritățile chineze

Cena a postat acum un mesaj video pe rețelele de socializare în care vorbește în chineză și în care spune că îi pare rău pentru „greșeală”. „Iubesc și respect China și chinezii. Îmi pare foarte, foarte rău pentru greșeala mea. Îmi cer scuze, îmi cer scuze, îmi pare foarte rău”, a transmis Cena, după incident.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Controversele au apărut când Cena a spus că Taiwan va fi prima „țară” unde filmul „Furios și iute 9” va putea fi urmărit în cinematografe, a spus el într-un interviu cu televiziunea taiwaneză TVBS. Interviul a fost în chineză. Taiwanul este un stat insular autonom față de China. Beijingul nu este de acord cu sugestia că Taiwanul este un stat independent. Fostul secretar de stat american Mike Pompeo a fost supărat de gest și a spus că John Cena a făcut plecăciuni în fața Partidului Comunist Chinez.

 Reacțiile chinezilor de pe platforma de socializare Weibo au fost mixte. În timp ce unii au criticat scuzele, spunând „Te rog spune «Taiwan aparține Chinei» în Chineză sau nu vom accepta”, alții au fost mai iertători cu fostul luptător al WWE. „Pot să-mi dau seama că îi place foarte mult China. A spus lucrul greșit și a plătit prețul...”, a reacționat un altul.

Cena este foarte popula în China

Cena îl va interpreta pe Jacob Moretto, fratele personajului jucat de Vin Diesel în serie, și are o mare bază de urmăritori în China, cu peste 600.000 de followers pe Weibo. Actorul de 44 de ani învață chineza mandarină de ceva ani. „Încerc să învăț chineza de cinci ani și încă vorbesc de parcă sunt în clasa a III-a”, a transmis Cena acum câțiva ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel