JO 2020: Medaliata cu aur la skateboard are doar 13 ani. Cine este cea mai tânără olimpică din istorie

La doar 13 ani, japoneza Momiji Nishiya a făcut istorie, luni, devenind prima campioană mondială la skateboard la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Potrivit BBC, nici celelalte concurente de pe podium nu sunt prea în vârstă. Locul al doilea a fost ocupat de brazilianca Rayssa Leal, în vârstă de 13 ani, în timp ce bronzul olimpic a fost primit de nipona Funa Nakayama, în vârstă de 16 ani. Cu o vârstă medie de 14 ani și 191 de zile, cele trei sportive au făcut istorie, stabilind cel mai tânăr podium vreodată la Jocurile Olimpice.

Totuși, Nishiya nu este cea mai tânără campioană olimpică din toate timpurile. Acest titlu îi aparține lui Marjorie Gestring, care a câștigat aurul la trambulină la Jocurile Olimpice de la Berlin, în 1936, la 13 ani și 267 de zile. Astfel, japoneza este „mai bătrână” cu 63 de zile decât Gestring. Japonia a reușit să cucerească aurul și la proba de skateboard masculin, prin Yuto Horigome.

Cum a reușit să obțină aurul

Chiar dacă s-a încurcat și nu a reușit să aterizeze primele două scheme, tânăra niponă a executat perfect ultimele trei cascadorii și a înregistrat un scor de 15,26, întrecând-o pe brazilianca ce obținuse un scor de 14,64. Leal a reușit argintul olimpic, dar dacă obținea aurul devenea cea mai tânără campioană olimpică din istorie, la 13 ani și 203 zile.

Totuși, recordul acesta al lui Gestring este pus sub amenințare în continuare, tot la skateboard. Sky Brown reprezintă britanicii la proba feminină de skateboard parc în data de 4 august. Aceasta are 13 ani și 28 de zile. O domnișoară de doar 12 ani și 343 de zile, japoneza Kokona Hiraki, se întrece și ea la aceeași competiție.

Skateboard-ul este unul din cele cinci noi sporturi adăugate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Terenul este unul care simulează realitatea urbană în care s-a născut acest minunat sport, fiindcă schemele și cascadoriile sunt executate pe bănci și balustrade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel