Ion Voicu, șeful Vămii Călărași, ridicat de DIICOT

ion voicu
ion voicu

 Şeful Vămii Călăraşi, Ion Voicu, este acuzat că face parte dintr-o reţea infracţională care ar fi adus în ţară motorină de calitate superioară fără să plătească accizele. Acesta a fost ridicat, marți dimineață, de DIICOT pentu audieri.

Mai multe percheziții au avut loc, marți dimineața, la locuința șefului Vămii Călărași, Ion Voicu, dar și în birourile Vămii Călăraşi. Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, în acest caz ar fi implicaţi vameşi şi şeful Vămii Călăraşi, iar dosarul are legătură cu cel în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi fostul său consilier, Codruţ Marta, sunt acuzaţi de evaziune fiscală.

Sorin Blejnar a fost trimis în instanţă împreună cu alte 22 de persoane, în dosarul "Motorina". Toţi sunt acuzaţi de DIICOT Braşov de constituirea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 Procurorii spun că membrii grupării sprijinite de Blejnar ar fi iniţiat un mecanism finaciar pentru a nu plăti accize şi TVA pentru aproximativ cinci mii de tone de motorină. Astfel, statul a fost prejudiciat cu 22 milioane de lei. Primul termen de judecată e programat pe 10 octombrie.

 Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O Călăraşi şi I.P.J. Călăraşi au efectuat 33 de percheziţii domiciliare, precum şi la sediile mai multor societăţi comerciale din municipiul şi judeţul Constanţa - 13 , mun. Bucureşti - 4, mun. Călăraşi – 8 şi judeţele Sibiu -3, Giurgiu -1, Prahova-2, Alba-1 şi Vâlcea –1, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 8 persoane, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel