Meta Platforms intenționează să lanseze o aplicație de microblogging, în rivalitate directă cu Twitter, numită Threads, la câteva zile după ce șeful Twitter, Elon Musk, a atras critici prin anunțarea unui plafon temporar asupra numărului de postări pe care utilizatorii le pot citi pe site-ul de socializare.
Se așteaptă ca Threads să fie lansat joi și va permite utilizatorilor să își păstreze urmăritorii de pe platforma de partajare a fotografiilor Instagram și să păstreze același nume de utilizator, scrie Reuters.
Lansarea reprezintă o provocare directă pentru Twitter, care s-a confruntat cu numeroase controverse de când Musk a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari, în 2022.
Săptămâna trecută, miliardarul Tesla a anunțat o serie de noi restricții asupra aplicației, limitând numărul de tweet-uri pe care utilizatorii le-ar putea vizualiza pe zi, stârnind proteste din partea multor oameni de pe platformă.
În timp ce site-urile alternative de microblogging - cum ar fi Mastodon și Blue Sky - au înregistrat o creștere a numărului de utilizatori de la achiziția lui Musk, niciunul nu a reușit să conteste platforma Twitter.
Dar Instagram are deja sute de milioane de utilizatori înregistrați și un istoric de introducere de noi funcții, bazate pe succesul altor firme de social media.
În 2016, a adăugat o funcție numită „stories” pe Instagram, ca răspuns la popularitatea în creștere a Snapchat.
Mai recent, caracteristica video de scurtă durată a companiei, denumită „Reels”, a căutat să concureze cu TikTok.
Lansarea Threads reprezintă o amenințare credibilă pentru Twitter, sub conducerea Musk.
„Threads va reprezenta o amenințare imensă pentru Twitter, deoarece provine din familia de aplicații Meta și Instagram”, a declarat Drew Benvie, CEO al companiei de consultanță pentru rețelele sociale Battenhall.
„Instagram are 2 miliarde de utilizatori, comparativ cu cele aproximativ 250 de milioane ale Twitter, deci este deja de aproximativ zece ori mai mare. Dacă doar unul din zece utilizatori de Instagram va încerca să folosească Threads, platforma va depăși Twitter într-o clipită.”
După ce a achiziționat compania la sfârșitul anului trecut, Musk a concediat aproximativ 80% din personal și a restabilit o serie de conturi interzise, cum ar fi cele ale fostului președinte al SUA, Donald Trump, și ale site-ului conservator de știri satirice Babylon Bee.
Sute de agenți de publicitate, îngrijorate de o creștere percepută a conținutului dăunător de pe platformă, au întrerupt contractele cu Twitter, iar documentele interne văzute de Reuters au arătat că cei mai activi utilizatori ai platformei pleacă de pe platformă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu