Indignare și revoltă în Grecia. Foca mascotă a unei insule turistice a fost ucisă cu un harpon / VIDEO+FOTO

Indignare și revoltă în Grecia. Foca mascotă a unei insule turistice a fost ucisă cu un harpon  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Indignare și revoltă în Grecia. Foca mascotă a unei insule turistice a fost ucisă cu un harpon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Kostis, foca mascotă a insulei grecești Alonissos, a fost ucisă cu un harpon.

Un exemplar de focă-călugar, un animal emblematic al insulei grecești Alonissos, pe nume Kostis, a fost ucis cu un harpon, sâmbătă. Uciderea animalului a provocat indignarea în rândul localnicilor și activiștilor pentru protecția mediului.

Potrivit paginii oficiale de internet a insulei, una dintre cele mai importante rezervaţii maritime din Europa, în această regiune a Mării Egee există „zone specifice în care pescuitul este permis pescarilor amatori”, informează AFP, citat de Agerpres.

„Din păcate, încă o dată s-a dovedit că răutatea şi prostia umană nu au limite! Am fost informaţi astăzi (sâmbătă) că tânărul exemplar de focă Kostis, care în ultimele luni devenise mascota Alonissos, a fost ucis în mod deliberat”, a anunţat ONG-ul elen MOm.

Exemplarul fusese salvat în 2018

Exemplarul de focă „a fost executat de la distanţă cu un harpon”, a declarat într-un mesaj publicat pe Facebook organizaţia care militează pentru protejarea acestei specii pe cale de dispariţie în Marea Mediterană.

Organizaţia a precizat pentru AFP că masculul de focă a fost salvat în 2018, pe vremea când era pui, de locuitorii din Folegandros, în Insulele Ciclade, după trecerea uraganului Zorba. O mobilizare pentru identificarea autorului acestei fapte este în curs de desfăşurare, potrivit media elene, scrie digi24.ro.

„Această veste a fost primită cu mare tristeţe nu doar membri ai ONG-ului, care au avut grijă de Kostis timp de mai multe luni, ci şi de toţi locuitorii şi turiştii din Alonissos, care au avut şansa să-l admire pe Kostis de aproape", a adăugat MOm în mesajul său, precizează Jurnal.md.

Mii de pui de focă au murit pe țărmul Namibiei

Mii de pui de focă au fost găsiți fără viață pe coasta Namibiei, a declarat un grup de cercetători, transmite Reuters. Puii au fost găsiți în Peninsula Pelican Point, o destinație turistică cunoscută pentru colonia sa de foci și delfini. Imaginile surprinse de o dronă a organizaţiei Ocean Conservation arată dezastrul natural. Aproape 5.000 de pui de focă au murit, spun cercetătorii.

”Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor aproape imediat.”,  a declarat un expert de la OCN.

Cercetătorii susțin că cel mai probabil focile au murit din cauza foametei, asta pentru că în regiune se găsesc tot mai puțini pești. O altă cauză ar putea fi poluarea, în special toxinele aflate în apă (vezi imaginile AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel