Gemene siameze, separate la vârsta de un an, în Israel. Erau unite în spatele craniului / FOTO

Foto ilustrativ spital. Imagine de StockSnap de la Pixabay
Foto ilustrativ spital. Imagine de StockSnap de la Pixabay

Gemene siameze, unite în spatele craniului, au fost separate la vârsta de un an, în Israel, după o procedură complexă. 

O operație rară și extrem de periculoasă a fost realizată în Israel - gemenele siameze unite în zona craniană, în spatele capului, au fost separate la vârsta de un an. Totul a fost posibil după efectuarea unei proceduri complexe, scrie BBC.

Operația a fost realizată săptămâna trecută, la un centru medical din orașul Beersheba și a durat 12 ore. Anterior, pregătirea s-a desfășurat pe parcursul a mai multe luni și a inclus folosirea de grefe de scalp pentru cele două fete. 

Au fost introduse, sub piele, pungi de silicon gonflabile. Acesta au fost umflate periodic pentru a întinde pielea. După separare, pielea nou formată a fost folosită pentru a le acoperi capetele fetelor.  

Gemenele nu se află în pericol, ele „respiră și mănâncă singure, fără probleme”, a declarat Eldad Silberstein, șeful departamentului de chirurgie plastică de la spital.

Operația reprezintă o premieră pentru Israel. De asemenea, la nivel mondial, acest tip de operația s-a mai realizat doar de 20 de ori. 

Gemenele au venit pe lume în august 2020. De acum înainte, se așteaptă că ele vor duce vieți complet normale.

Iată imaginile

VEZI ȘI: Israelul pregăteşte administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19

Autorităţile din Israel vor să ofere populaţiei şi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, pentru a lupta împotriva noilor mutaţii. 

Cu peste 2,5 milioane de israelieni deja imunizaţi cu trei doze de vaccin anti-COVID-19, coordonatorul luptei cu pandemia dn Israel, Salman Zarka, a spus că trebuie să înceapă pregătirile pentru a oferi populaţiei şi a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase. O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus, a spus Zarka, şeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19.

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel