Fostul președinte FIA, Max Mosley, a murit

Pilotul și avocatul britanic Max Mosley a murit la 81 de ani.

Potrivit BBC, pilotul britanic Max Mosley care a ajuns să conducă organizația care reglemetează sporturile auto la nivel mondial, Federation Internationale de l’Automobile (FIA), a murit astăzi, 24 mai, la vârsta de 81 de ani. Fostul președinte al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a confirmat trecerea în neființă a britanicului.

Cine a fost Max Mosley?

Max Rufus Mosley s-a născut în data de 13 aprilie 1940 și a fost fondatorul March Engineering, un producător de mașini de curse și o echipă de Formula 1. Acesta s-a ocupat de partea comercială și de drept a companiei între 1968 și 1977. În 1993, Mosley a devenit președintele FIA și a servit trei mandate, până în 2009.

Cea mai mare realizare a lui Mosley din timpul președinției sale a fost promovarea Euro NCAP (programul european de evaluare a mașinilor noi, n.r.). În prezent, Euro NCAP testează mașinile noi de pe piață și rezistența lor la accidente rutiere. Aceasta a promovat și siguranța a sporturilor auto, dar și a mașinilor comerciale. În plus, Mosley a fost un mare militant pentru ecologizarea Formulei 1. Nu în ultimul rând, Mosley a cerut mai multă intimitate în presă pentru persoanele publice, după ce tabloidul din Marea Britanie „Sunday” a publicat un articol legat de o orgie sexuală organizată de acesta cu tematică nazistă.

Titi Aur l-a citat pe Max Mosley când a vorbit despre despre mașinile noi

„Max Mosley, un fost preşedinte al Federaţiei de Automobilism, a fost întrebat la un moment dat care este cea mai bună maşină. Şi el a răspuns simplu: maşina nouă! Oricum am privi, maşina nouă, indiferent de preţ, este mai bună decât cea veche. Maşina nouă, în afară de faptul că îţi dă siguranţă, că are un consum mai mic, că are tot felul de performanţe, este de actualitate, adusă la zi cu tot ce ţine de siguranţă, iar totul funcţionează. Maşina nouă are frâna bună, nu uzează cauciucurile la fel”, a transmis Titi Aur pentru DC NEWS în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel