Urmărește emisiunea live



FC Nordsjaelland - FCSB. Greșelile stupide au 'cântărit' mult în eliminarea roș-albaștrilor din Conference League / Rezultat final - Video

Foto Agerpres
Foto Agerpres

FCSB a fost eliminată din Europa Conference League de echipa daneză de fotbal FC Nordsjaelland, care s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Right to Dream Park din Farum, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei. Soarta meciului a fost hotărâtă în mare parte de greșeli stupide, precum eliminarea lui Vlad Chiricheș și penalty-ul comis de Pantea la finalul primei reprize.

 

Vicecampioana Danemarcei s-a dovedit superioară în această dublă, câştigând prin golurile marcate de Marcus Ingvartsen (43 - penalty, 85), după 0-0 la Bucureşti.

FCSB nu a ştiut să profite de jumătatea de oră de superioritate din Ghencea, spre deosebire de adversara sa. Gazdele au început bine meciul de la Farum, dar portarul Târnovanu a fost la post la şutul din careu trimis de Nuamah (2). FCSB a avut o dublă ocazie bună prin Coman (9), dar atacantul a şutat mai întâi în fundaşul Kian Hansen, iar apoi a trimis cu boltă din afara careului, însă portarul Andreas Hansen a scos de sub transversală.

Danezii au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului şi au fost foarte aproape de deschiderea scorului (11), dar Pantea a respins salvator din faţa porţii la şutul lui Antman. Ingvartsen a trimis periculos cu capul, aproape de vinclu (19). Echipa antrenată de Elias Charalambous a mai avut două faze notabile, dar portarul Hansen a respins mingea expediată de Şut (15).

Olaru, izolat, a trimis un şut din unghi (38), însă acelaşi Hansen a respins. În finalul primei reprize, Pantea, lipsit de inspiraţie, a pus mâinile pe Diomande şi gazdele au primit penalty, transformat de Ingvartsen (43). FC Nordsjaelland a fost la cârma meciului şi în partea secundă, însă Nygren (58) a tras în coechipierul Ingvartsen din poziţie bună. În min. 62, Chiricheş a făcut un fault stupid la Diomande, primind al doilea cartonaş galben, după ce pe primul îl luase pentru proteste în finalul primei reprize.

Rămasă în zece oameni, FCSB nu a mai contat în atac, astfel că danezii nu au mai avut emoţii în privinţa obţinerii calificării. Ingvartsen a fost cel mai periculos om al gazdelor, dar Târnovanu a respins şutul său din 13 metri (68). Goalkeeper-ul s-a remarcat şi la reluarea din 8 metri a atacantului danez (72). Târnovanu a mai avut o intervenţie salutară şi la Villadsen (75), dar nu a mai putut face nimic la şutul de la 18 metri al lui Ingvartsen (85). FC Nordsjaelland va juca în play-off cu echipa azeră Sabah sau cu Partizan Belgrad.

Sabah s-a impus cu 2-0 în prima manşă. FC Nordsjaelland - FCSB 2-0 (1-0) A marcat: Marcus Ingvartsen (43 - penalty, 85). Farum, Right to Dream Park Europa Conference League - turul al treilea preliminar (manşa a doua) În prima manşă: 0-0.

Au evoluat echipele: FC Nordsjaelland:

13. Andreas Hansen - 23. Oliver Villadsen, 4. Kian Hansen (căpitan; 21. Zidan Sertdemir, 87), 19. Lucas Hey, 5. Martin Frese - 27. Daniel Svensson, 6. Jeppe Tverskov (15. Erik Marxen, 89), 10. Mohamed Diomande - 37. Ernest Nuamah (9. Benjamin Nygren, 46), 7. Marcus Ingvartsen (11. Mads Hansen, 87), 22. Oliver Antman (14. Ibrahim Osman, 71). Antrenor: Johannes Hoff Thorup. Rezerve neutilizate: 25. Carljohan Eriksson, 31. Andreas Pedersen - 24. Lucas Hoegsberg, 28. Lasso Coulibaly, 40. Conrad Harder, 42. Kaare Barslund, 47. Magnus Munck.

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 28. Alexandru Pantea, 5. Joyskim Dawa, 21. Vlad Chiricheş, 33. Risto Radunovic - 88. Damjan Djokovic (6. Denis Haruţ, 87), 8. Adrian Şut (16. Mihai Lixandru, 87), 23. Ovidiu Popescu (11. David Miculescu, 46) - 27. Darius Olaru (căpitan) - 10. Octavian Popescu (9. Andrea Compagno, 46), 7. Florinel Coman (98. Andrei Cordea, 79). Antrenor: Elias Charalambous. Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 3. Ionuţ Panţîru, 15. George Gogescu, 22. Valentin Gheorghe, 25. Alexandru Băluţă.

Arbitru: Genc Nuza; arbitri asistenţi: Fatlum Berisha, Arbnor Bullatovci; al patrulea oficial: Dardan Caka (toţi din Kosovo) Observator UEFA pentru arbitri: Gylfi Thor Orrason (Islanda); Delegat UEFA: David Moran (Irlanda) Cartonaşe galbene: Nuamah (45+1), Diomande (45+1), Chiricheş (45+2, 62), Djokovic (79), Ingvartsen (81). Cartonaş roşu: Chiricheş (62), notează Agerpres.

VIDEO

 

Elias Charalambous (FCSB) - Am venit în Danemarca să ne calificăm în play-off-ul Europa Conference League

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul formaţiei sale în manşa a doua a turului trei preliminar al Europa Conference League, cu FC Nordsjaelland, este să se califice în play-off-ul competiţiei, fiind conştient că va fi dificil.

"Aşa cum am spus săptămâna trecută, calificarea va fi decisă în acest al doilea meci. Ne aşteptam că meciurile să devină din ce în ce mai grele, dar am venit aici pregătiţi să suferim şi să facem pasul către runda următoare. Obiectivul nostru este să ne calificăm. Va fi greu, dar jucătorii sunt bine pregătiţi, sunt motivaţi şi aşteaptă meciul de mâine. Eu împreună cu stafful meu încercăm să pregătim jucătorii să fie în cea mai bună formă. Suntem pregătiţi, vom vedea mâine ce va fi. Avem un plan pentru mâine, avem o strategie a noastră, ştim că va fi foarte greu, dar aşa sunt meciurile de acest fel, trebuie să suferim. V-am spus, am venit aici să ne calificăm mai departe şi vom da tot ce avem mai bun", a declarat Charalambous.

Tehnicianul cipriot a afirmat că echipa sa nu trebuie să găsească scuza terenului sintetic din Danemarca pentru un eventual eşec: "Nu trebuie să găsim scuze, trebuie să găsim o variantă să ne adaptăm. Ăsta este terenul, asta înseamnă până la urmă fotbal, trebuie să ne adaptăm, indiferent de condiţii. Sunt o echipă care pasează bine, joacă pe un gazon pe care îl ştiu foarte bine, dar cred că organizarea noastră este cea mai bună pentru meciul de mâine pentru a ne califica".

El a precizat că a pus la punct o strategie pentru a trece de echipa daneză, FCSB demonstrând până acum că poate marca uşor.

"Şi noi avem o strategie de atac, nu doar ei. Va fi un meci între două formaţii de calitate, şi noi am demonstrat că putem să marcăm uşor. Ştim foarte bine care sunt punctele lor tari şi le ştim şi slăbiciunile. Trebuie să ne concentrăm pe meciul de mâine, avem jucători cu experienţă în cupele europene şi asta contează foarte mult. Jucătorii tineri pe care îi avem au meciuri în echipele naţionale şi în cupele europene, trebuie să fim concentraţi timp de 90 de minute, pentru că avem o şansă să ne calificăm. Dacă ne vom califica, cu siguranţă că vom fi fericiţi, toată lumea va fi fericită. Dar este vorba doar de fotbal, sunt două echipe şi doar una merge mai departe.

Din punctul meu de vedere, nu există tragedie în fotbal, nu trebuie să sărbătorim prea mult atunci când câştigăm sau să vedem o tragedie dacă pierdem, orice rezultat este deschis. Domnul Becali bineînţeles că îşi doreşte să câştigăm titlul, este normal, dar eu cred că şi o astfel de competiţie este importantă. În toate competiţiile în care jucăm avem ca obiectiv să câştigăm", a mai spus Charalambous.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel