FĂRĂ PRECEDENT în România. Ce se întâmplă cu slujba de Paște din cauza Covid - 19

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat cum se va ține slujba de Paște în acest an, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

'Este inevitabil. Este foarte trist. Nu s-a mai întâmplat acest fapt, cel puțin în ultimele decenii. Slujba de Paște va fi oficiată doar de către preoți și va fi transmisă la radio, în online sau la televizor, pe canalele mediatice ale Patriarhiei, dar și de la parohiile care au această posibilitate de a transmite pe internet. Credincioșii nu vor avea acces în biserică (...) Lumina nu va mai fi adusă de la Ierusalim în acest an.' a spus Bănescu.

'Nu s-a mai întâmplat ca să trecem printr-o asemenea grea încercare. Însă, acest lucru nu ar trebui să ne demobilizeze din punct de vedere moral, ci, paradoxal aș spune că în situația în care ne aflăm, de a nu mai putea merge la biserică, putem exersa spiritul creștin pe care se presupune că l-am acumulat mergând înainte.' a precizat Bănescu.

'Am un îndemn să ne transferăm credința în gesturi, în fapte, să nu îi uităm pe cei bătrâni, izolați în case. Cred că se pot identifica căi de voluntariat, deși trebuie să respectăm distanțarea socială.' a mai punctat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel