Familia lui George Floyd discută cu Joe Biden cu ocazia împlinirii unui an de la moartea sa

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

S-a împlinit un an de când afro-americanul George Floyd a fost ucis de un polițist alb în Minneapolis, SUA.

Conform BBC, pe 25 mai 2020, George Floyd era ucis în timp ce polițiștii îl rețineau pentru suspiciunea utilizării unei bancnote false de 20 de dolari. Acesta era neînarmat și a refuzat să intre în mașina ofițerilor, astfel că fostul polițist Derek Chauvin a recurs la metode mai violente de arestare și s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său vreme de peste nouă minute. Un alt polițist din patrulă nu le permitea martorilor să intervină.

Floyd a fost dus la spital și a fost declarat mort la câteva ore mai târziu. Totuși, trecătorii au reușit să filmeze videoclipul în care Chauvin stă pe gâtul lui Floyd, imagini care s-au viralizat instant pe rețelele de socializare.

Rudele lui Floyd se întâlnesc cu Joe Biden

Familia lui George Floyd se va întâlni în privat cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Casa Albă. Discuțiile nu vor putea fi difuzate de media pentru a permite „o conversație reală”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. Aceasta a adăugat că fiica lui Floyd, Gianna, mama sa, Roxie Washington, și sora lui Floyd vor fi primiți de președinte. Acestora li se alătură cei trei frați ai lui Floyd și nepotul său.

Sora lui a anunțat că a fost un an dureros și lung

Bridgett Floyd a vorbit în fața unor protestatari, duminică, spunându-le că a fost „un an lung”. „A fost un an foarte lung. A fost un an foarte dureros. A fost foarte frustrant pentru mine și familia mea să avem viețile schimbate într-o clipită – încă nu știu de ce”, a transmis ea, din Minneapolis.

Unul dintre frații lui Floyd, Terrence, a spus în Brooklyn, New York, că nu trebuie amintit doar numele său când vine vorba de injustiția rasială din Statele Unite. „Breonna Taylor, Sean Bell, Ahmaud Arbery, am putea face o listă întreagă. Sunt foarte multe persoane [ucise pe nedrept de oamenii legii]”, a spus Terrence.

Ce s-a întâmplat cu ucigașul lui Floyd?

Derek Chauvin (45 de ani) a fost judecat în primăvara acestui an este acuzat de „crimă de gradul doi”, „crimă de gradul trei” şi „omor prin imprudență”. El a pledat nevinovat la toate cele trei acuzații, argumentând că doar a urmat procedurile de intervenție a poliției, însușite în timpul instruirii. Jurații l-au găsit vinovat, iar sentința sa va fi dictată la jumătatea lunii iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel