Explozie bombă nucleară. Motivele pentru care nu e bine să te afli într-o mașină în cazul unei explozii

bomba-atomica
bomba-atomica

O explozie nucleară nu a mai avut loc recent, însă în acest moment există aproximativ 15 000 de arme nucleare în lume. Publicația The Independent a făcut o simulare pentru o explozie nucleară și a oferit sfaturi despre cum pot fi evitate radiațiile și lucrurile ce trebuie evitate.

Primul lucru pe care l-ați vedea dacă o bomba nucleară explodează în apropiere este un val de lumină atât de strălucitor, încât puteți avea impresia că soarele a explodat.

Odată ce vederea revine, primul lucru observat este o minge de foc portocalie. Flăcările bubuitoare se vor ridica și se vor întuneca într-o coloană purpurie de fum. Pe măsură ce se creează celebra formă de ciupercă, șocul imens al exploziei se propagă cu rapiditate și doboară totul în cale. 

Brooke Buddemeier, un fizician și expert în radiații avertizează și asupra unui lucru pe care nu trebuie să îl faceți deși ați crede că veți fi în siguranță: "Nu trebuie să te urci în mașină. Nu încerca să conduci și să nu crezi că sticla și metalul mașinii te vor proteja".

Care sunt explicațiile? 

Multe dintre produsele de fisiune se descompun rapid și emit radiații gamma, o formă de lumină invizibilă, dar foarte energică. Expunerea la radiații puternice într-un timp scurt poate deteriora celulele corpului. De asemenea, afectează sistemul imunitar și capacitatea de a lupta împotriva microbilor ", a spus Buddemeier. Numai materialele foarte dense și groase obținute în laborator pot bloca radiațiile, în niciun caz parbrizul sau caroseria mașinii. 

Totodată, specialistul avertizează că pe străzi vor fi mulți șoferi care vor conduce haotic. Buddemeier spune că soluția pentru a te feri de radiații este ascunderea în cadrul unei clădiri cu o structură solidă. El recomandă deplasarea spre centrul clădirii, iar acolo persoana care vrea să se ferească de radiații să stea la sol, pentru o perioadă de 12-24 de ore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel