Evaluare națională 2021. Mii de profesori, instruiți online în privința noilor modele de subiecte

 

Modificările apărute în structura examenului de final de gimnaziu au determinat și apariția unor noi abordări din partea profesorilor. Astfel, elevii care sunt acum în clasa a VIII-a vor susține examenele după o structură diferită față de modelele de subiecte din anii trecuți, necesitând o adaptare rapidă atât din partea lor, cât și din partea profesorilor.

 

Pentru a venit în întimpinarea noilor cerințe, această nouă structură a subiectelor de evaluare, la disciplina limba si literatura romană, a fost dezbătută în cadrul ediției a III-a a programului național de cursuri pentru profesori, WEBDIDACTICA, desfășurată în perioada 8-26 februarie. 

Peste 15.000 de profesori din întreaga țară au urmărit webinarele dedicate disciplinei Limba și Literatura Română.

La limba română elevii vor avea de rezolvat două subiecte, plecând de la două texte suport. Noile subiecte evaluează competențele de înțelegere a unor texte de diverse tipuri, dar și pe cele de redactare a unui text imaginativ, argumentative sau literar.

”La limba și literatura română se vizează înțelegerea textului, capacitatea elevilor de a identifica informațiile în text, de a le utiliza ulterior, în alte contexte, și utilizarea corectă a limbii române, astfel încât ei să poată vorbi, să poată înțelege textul, să poată utiliza corect cunoștințele de gramatică, astfel încât să transmită informațiile în felul în care ei doresc și să corespunsă scopului de comunicare adecvat”, Ciobanu Ștefania Profesor, Doctor, Limba și Literatura Română, Colegiul Național „Spiru Haret”, București, speaker WEBDICACTICA.

În cadrul webinarelor organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au fost analizate toate competențele pe care profesorii trebuie să le dezvolte elevilor care vor susține, începând din acest an, examenul de Evaluare Națională.

Reformele actuale din sistemul de Evaluare Națională propun o adaptare la anumite standarde și proceduri, care pun în prim-plan nevoile elevilor, permițându-le reușita în domeniul profesional sau personal.

Joi, 26 februarie, va avea loc ultimul webinar al acestei ediții WEBDIDACTICA, dedicat disciplinei Matematică. Acesta va fi susținut de Prof. Dr. Bogdan Cristescu, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Iași, membru în Comisia Națională de Matematică.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul de Carte Străină Fischer International, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație din Republica Moldova, Greco, MGT Educațional, în cadrul campaniei “Liga Profesorilor Excepționali”. Toate webinarele din cadrul acestei campanii sunt GRATUITE! Cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare. Webinarele pot fi urmărite pe canalul de youtube al FDVDR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel