Doi morţi şi opt răniţi, într-un incident armat în centrul oraşului Minneapolis

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal şi alte opt persoane au fost rănite în centrul oraşului american Minneapolis, a anunţat poliţia sâmbătă dimineaţă, ora locală, potrivit Reuters.

Dintre cele zece victime - toate adulte - cinci sunt bărbaţi şi cinci femei. Cei doi decedaţi sunt bărbaţi, la fel şi un rănit în stare critică, a scris poliţia din Minneapolis (nordul SUA) pe contul său de Twitter, transmite Agerpres.


Ordinea a fost restabilită deplin la locul incidentului şi în zonele înconjurătoare, indică declaraţia poliţiei.

Şapte dintre victime nu au răni care să le pună viaţa în pericol.

Acesta este al treilea atac armat în numai două luni comis în proximitatea marilor magazine situate în centrul orașelor.

Pe 20 aprilie, într-un magazin alimentar din West Hempstead, în biroul managerului, a avut loc un atac armat. Un individ a împușcat mortal o persoană și a rănit alte două. În acel moment în magazin se aflau câteva sute de oameni, iar martorii au povestit că suspectul avea o armă de dimensiuni mici asupra lui. Anchetatorii cred că ar fi vorba de un angajat sau fost angajat al magazinului.

Gabriel DeWitt Wilson este o ”persoană de interes” despre care ”credem că este cel care a tras”, a declarat comisarul de poliție Patrick Ryder. Suspectul ar avea în jur de 30 de ani și ar fi fugit din magazin având pistolul la el. Se pare că individul încă nu a fost capturat de poliție. 

Pe 18 aprilie, trei persoane au fost ucise şi două rănite grav într-un atac armat care s-a produs într-o tavernă din oraşul american Kenosha.

Atacatorul, care a fugit de la faţa locului, nu a fost capturat imediat de poliţie, a declarat sergentul David Wright din comitatul Kenosha, într-o conferinţă de presă.

Atacul pare să fi fost 'cu o ţintă specifică şi un incident izolat' şi nu există o ameninţare pentru public, a adăugat el.

Potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit, SUA au înregistrat cel puţin 147 de atacuri armate în 2021. Acest număr include numai incidentele armate cu cel puţin patru victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel