Kabosu, câinele care a inspirat Dogecoin și numeroase ”memeuri”, a murit /foto

FOTO: Jakub Porzycki via Reuters Connect
FOTO: Jakub Porzycki via Reuters Connect

Kabosu, câinele japonez a cărui fotografie a inspirat o generație de glume online excentrice și criptomoneda Dogecoin în valoare de 23 de miliarde de dolari, iubită de Elon Musk, a murit vineri, a anunțat proprietarul său.

 „A murit liniștită, ca și cum ar fi adormit, în timp ce o mângâiam,” a scris Atsuko Sato pe blogul său, mulțumindu-le fanilor shiba inu-ului său numit Kabosu, chipul meme-ului „Doge”, scrie France 24.

„Cred că Kabo-chan a fost cel mai fericit câine din lume. Și eu am fost cel mai fericit proprietar,” a scris Sato.

Fiind un câine salvat, data reală de naștere a lui Kabosu era necunoscută, dar Sato a estimat vârsta ei la 18 ani, depășind durata medie de viață a unui shiba inu, cu ziua de naștere sărbătorită în noiembrie.

În 2010, la doi ani după ce a adoptat-o pe Kabosu de la o fermă de pui unde altfel ar fi fost eutanasiată, Sato a făcut o fotografie cu animalul său de companie stând pe canapea cu labele încrucișate.

Ea a postat acea imagine – cu shiba inu-ul pufos care privea camera cu o expresie încântătoare – pe blogul ei, de unde s-a răspândit pe forumul online Reddit și a devenit un meme care a circulat din dormitoarele studenților până la lanțurile de e-mail de la birou.

Meme-urile foloseau de obicei un engleză stricată și caraghioasă pentru a dezvălui gândurile interioare ale lui Kabosu și ale altor shiba inu „doge” – pronunțat ca „dough” de la pizza, dar cu un „j” la sfârșit. Imaginea a devenit ulterior și o lucrare digitală NFT care s-a vândut cu 4 milioane de dolari și a inspirat Dogecoin, care a fost inițiat ca o glumă de doi ingineri software și este acum a opta cea mai valoroasă criptomonedă, cu o capitalizare de piață de 23 de miliarde de dolari.

Evenimente Incredibile

Dogecoin a fost susținut de starul hip-hop Snoop Dogg, antreprenorul de la „Shark Tank” Mark Cuban și basistul trupei Kiss, Gene Simmons.

Dar cel mai fidel susținător al său este probabil miliardarul Musk, care glumește despre moneda pe X – trimițându-i valoarea în sus – și o numește „cripto-ul poporului”. Dogecoin a inspirat, de asemenea, o multitudine de alte „memecoins” ieftine și extrem de volatile, inclusiv derivatul Shiba Inu și altele bazate pe câini, pisici sau Donald Trump.

Kabosu s-a îmbolnăvit de leucemie și afecțiuni hepatice la sfârșitul anului 2022, iar Sato a declarat într-un interviu recent pentru AFP în casa ei din Sakura, la est de Tokyo, că „puterea invizibilă” a rugăciunilor fanilor din întreaga lume a ajutat-o să se vindece.

În vârstă de 62 de ani, Sato a spus că s-a obișnuit atât de mult cu evenimentele „incredibile” încât, atunci când șeful Tesla, Musk, a schimbat iconița Twitter, acum X, în fața lui Kabosu anul trecut, „nu a fost chiar atât de surprinsă”.

„În ultimii ani am reușit să conectez versiunea online a lui Kabosu, toate aceste lucruri neașteptate văzute de la distanță, cu viețile noastre reale,” a spus ea pentru AFP.

O statuie de 100.000 de dolari a lui Kabosu și a canapelei sale, finanțată prin crowdfunding de Own The Doge, o organizație cripto dedicată meme-ului, a fost dezvăluită într-un parc din Sakura în noiembrie anul trecut. Sato și Own The Doge au donat, de asemenea, sume mari de bani către organizații caritabile internaționale, inclusiv peste 1 milion de dolari către Save the Children. ONG-ul spune că aceasta este „cea mai mare contribuție cripto” pe care a primit-o vreodată.

„Doge este cel mai popular câine al erei moderne,” a spus Tridog, un membru pseudonim al Own The Doge, descriind-o pe Kabosu ca fiind „Mona Lisa internetului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel