Curtea de Apel, decizie pentru Elena Udrea

Elena Udrea
Elena Udrea

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, menţinerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru Elena Udrea, însă magistraţii au admis cererea acesteia de a părăsi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei. 

Decizia a fost luată în dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Hotărârea nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori. 

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive luate faţă de inculpaţii Udrea Elena Gabriela, Nastasia Gheorghe, Tarhon Victor şi Wagner Ioan Silviu şi menţine controlul judiciar faţă de aceştia. În baza art. 215 alin. 9 Cod procedură penală admite cererea de modificare a conţinutului controlului judiciar formulată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Înlătură interdicţia impusă inculpatei de a nu depăşi teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară şi instanţei de judecată. Cu drept de contestaţie", se arată în decizia instanţei. 

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. 

[citeste si] 

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) şi spălare a banilor (5 fapte). 

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare. 

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel