CSMB a decis ce plante au voie să planteze Primăriile de sector

Primăriile de sector nu vor mai putea amenaja spațiile verzi cu flori care nu rezistă mai mult de câteva zile, deoarece Consiliului General al Municipiului Bucureşti a adoptat în ședința de marți, cu 42 de voturi ''pentru'', unul ''împotrivă'' şi o abţinere, proiectul de hotărâre conform căruia pe aceste spații ar urma să se planteze, cu preponderenţă, plante perene.

De asemenea, consilierul Horia Scarlat a declarat că grupul PNL va înainta pentru ordinea de zi a şedinţei viitoare un proiect prin care să se interzică prezenţa plăcuţelor cu numele primarilor în parcuri şi suprafeţe verzi amenajate. El a adăugat că astfel de plăcuţe reprezintă 'campanie electorală mascată', reltează Agerpres.

Conform proiectului votat marţi de CGMB, pe spaţiile verzi ar urma să fie sădite plante perene, arbori şi arbuşti, urmând ca restul terenului să fie gazon.

'Pe suprafaţa scuarurilor, a fâşiilor plantate (aliniamente stradale) şi a grădinilor/ parcurilor publice, aşa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu modificările şi completările ulterioare, se vor planta, cu preponderenţă, plante perene, vegetaţie lemnoasă compusă din arbori şi arbuşti, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau înlocuitor de gazon', arată proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, administrarea plantării şi întreţinerii spaţiilor verzi se va realiza de administratorii acestora, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.

În expunerea de motive a proiectului se arată că se impune stabilirea unor reguli/ norme de amenajare peisagistică a spaţiilor verzi din Bucureşti care să conducă la crearea unei unităţi peisagistice a oraşului. În acest sens, utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene în proiectele de amenajare peisagistică a spaţiilor verzi din oraş ar implica o investiţie cu durată de viaţă mai lungă, comparativ cu proiectele de amenajare ce au în componenţă plante anuale şi/sau bienale.

În plus, amenajările spaţiilor verzi existente, precum şi înfiinţarea de noi spaţii ar trebui să se facă în baza unor planuri/ studii prin care peisagişti profesionişti să aleagă şi să dispună modul în care va arăta oraşul pe termen mediu şi lung.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, edilii din Bucureşti au cheltuit 600 de milioane de euro, între 2007 şi 2014, pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. E concluzia unui raport al Curţii de Conturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel