Ciolacu, primele declaraţii după întâlnirea cu Cîţu despre PNRR "Nicio viziune clară. Nu am primit detaliile reformelor"

Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut primele declaraţii despre întâlnirea cu Florin Cîţu, la care a fost discutat PNRR-ul. 

Preşedintele PSD a spus că vor mai exista discuţii între specialişti şi parteneri sociali, dar şi că social-democraţii ar vrea ca planul să fie mai descentralizat. În plus, acesta a cerut şi detalii despre reformele pe care Guvernul le va înainta Comisiei Europene. 

"Am sperat azi să avem o discuţie mai aplicată cu specialiştii din PSD şi cu partenerii sociali. Nu am avut plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate nişte principii şi cam care este viziunea. Avem o promisiune că ni se va trimite acest plan, ca să îl putem discuta cu toţii mai aprofundat şi pentru a vedea cum găsim nişte mecanisme clare şi transparente de acces a acestor bani. Nu am avut detalii reformelor. Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are coerenţă. Planul nu are nicio viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment. Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaştem concret către sindicate care sunt reformele, sperăm să ne revină aceste informaţii. Comisia a recomandat ca toată lumea să aibă acces la aceste informaţii. Planul este naţional, nu secret. Sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim un calendar de prezentare a PNRR în Parlament. Noi am luat act de ce au dânşii în PNRR generic, nu în detaliu. Aşteptăm PNRR-ul, ca să discutăm aplicat cu specialiştii din fiecare domeniu. Am asistat cu toţii la un efort de centralizare a PNRR, nu de descentralizare. Noi venim în continuare cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR,  nu de centralizare în pixul unui anumit ministru, bun sau rău. 

DIn punctul nostru de vedere, suntem la dispoziţia Guvernului când doreşte. Posibil ca eu cu domnul prim-ministru să nu mai avem o întâlnire directă, dar sunt convins că specialiştii vor discuta. 

Întâlnirea a fost un pic superficială, în caracterizarea actualei guvernări, dar s-a finalizat cu o promisiune. Tot întâlnim acest 'vom face'. Eu rămân de bună credinţă şi am sperat că azi vom ieşi cu un plan pentru români. Nu s-a reuşit asta. Repet, am vrut să îl ajutăm pe dl Cîţu să iasă din impas, pentru că au trimis două planuri care au fost refuzate", a declarat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel