Cercetătorii mexicani au creat o mască de protecție de folosit în timp ce iei masa / VIDEO

Cercetătorii mexicani au creat o mască de protecție de folosit în timp ce iei masa    /   Sursă foto: Captură video Twitter
Cercetătorii mexicani au creat o mască de protecție de folosit în timp ce iei masa / Sursă foto: Captură video Twitter

Cercetătorii mexicani au creat un model de mască pe care oamenii o pot folosi atunci când mănâncă. Aceasta este făcută în așa fel încât acoperă doar nasul.

O mască nazală, o inovaţie împotriva COVID-19, care lasă gura liberă şi poate fi folosită în timp ce iei masa, nu a fost aprobată de către autorităţile sanitare, informează Daily Mail. În înregistrare, un bărbat şi o femeie iau masa cu masca la nas, în aer liber, după ce îşi scot masca de tip FPP2. Conform datelor, invenția se numește „mască pentru masă”. Reuters nu dezvăluie identitatea cercetătorilor mexicani și nici a producătorului măștii.

Dacă unii au luat în râs inovația – „clovnii le poartă de ani de zile”, „crește dramatic riscul de a te apuca un râs isteric și de a te de îneca la masă”, alte persoane au remarcat produsul: „Masca nazală reduce transmiterea de germeni și virusuri”, „Să fim corecți, nasul conține cea mai mare concentrație de receptori de care se atașează COVID”.

Potrivit News.ro, pe 5 martie, China Daily, o publicaţie chineză, anunţa un „prototip” similar, dezvoltat de către Jiang Jinjun, un pneumolog de la spitalul din Shanghai, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel