Cel mai prematur copil din lume și-a sărbătorit prima aniversare. Medicii i-au dat 0% șanse / VIDEO

Foto ilustrativ, Pixabay
Foto ilustrativ, Pixabay

Un bebeluș venit pe lume la cinci luni, când cântărea mai puțin de 500 de grame, și-a sărbătorit prima aniversare. Neonatologii i-au dat 0% șanse de supraviețuire. 

Richard Scott William Hutchinson, un copil născut la cinci luni, când cântărea mai puțin de 500 de grame, a devenit cel mai prematur copil care a supraviețuit, potrivit Guinness World Records.

El a depășit așteptările medicilor, care i-au dat 0% șanse să supraviețuiască, și și-a sărbătorit prima aniversare. 

Richard Scott William Hutchinson s-a născut cu 131 zile înainte de termen, la spitalul pentru copii din Minnesota din Minneapolis, SUA, după ce mama sa, Beth Hutchinson, a suferit complicații medicale.

'Când Rick și Beth au primit consiliere prenatală cu privire la ce ar trebui să se aștepte în perioada următoare de la un bebeluș născut atât de devreme, echipa noastră de neonatologie le-a spus că cel mic are 0% șanse de supraviețuire', a declarat dr. Stacy Kern, neonatologul lui Richard la Children's Minnesota, scrie CNN.

Copilul a stat șase luni în spital, după naștere și, în decembrie 2020, a plecat acasă cu familia. 

Studiu: Un simplu test de sânge poate prezice nașterea prematură

În 2018, cercetătorii au dezvoltat un test sangvin care poate determina în proporție de 80% dacă o femeie va avea o naștere prematură. 

Un test de sânge necostisitor care poate arăta cu o precizie de 80% dacă o femeie va da naștere unui bebeluș prematur a fost dezvoltat de o echipă de cercetători americani și danezi, informa sciencesetavenir.fr, în urmă cu trei ani. 

Experții afirmau că testul are potențialul de a reduce numărul deceselor și complicațiilor provocate de cele 15 milioane de nașteri premature înregistrate anual în lume. Acest test poate fi folosit de asemenea pentru a estima data nașterii „într-un mod mai fiabil și mai puțin costisitor decât ecografia”, indica studiul publicat în revista Science. 

Această analiză de sânge constă în măsurarea activității genelor materne, placentare și fetale. „Am constatat că o mulțime din aceste gene sunt foarte predictive în cazul femeilor cu risc de naștere prematură”, a declarat Mads Melbye, coordonatorul studiului, profesor la Universitatea Stanford (SUA) și director al Statens Serum Institut din Copenhaga. „Am muncit mult timp pentru a înțelege nașterea prematură. Acesta este primul progres științific real și semnificativ în domeniul prematurității”, apreciază specialistul. (Citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel