Cel mai PERICULOS loc din mașină pentru COPII. Ulici, manager "Grigore Alexandrescu", situații grave: "Copilul, pe post de airbag"

Sursa foto: Pexels (Kampus Production)
Sursa foto: Pexels (Kampus Production)

Conf. dr. Alexandru Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, arată situații foarte grave.

Conf. dr. Alexandru Ulici a precizat că accidentele de trotinetă sunt cele mai grave, fiind extrem de violente, tocmai pentru că nu sunt respectate minimele reguli de protecție.

”Și acestea sunt extrem de violente, pentru că nu există niciun element de frânare din partea autovehiculului mai mare, pentru că-l lovește. Cel cu trotineta se dezechilibrează foarte ușor, cade, și nu mai este timp de frânare. Acestea sunt foarte grave. (...) Mersul pe trotinetă pe carosabil este total nereglementat în acest moment. Chiar dacă există legislație, nu este respectată. Din punct de vedere legal nu ai voie să mergi cu copilul pe trotinetă, nu ai voie să mergi pe carosabil acolo unde viteza este de peste 50 km/h. Trebuie echipament de protecție, care iarăși nu este purtat”, aspus medicul Alexandru Ulici, în cadrul dezbaterii "Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România".

Conf. dr. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, ne-a vorbit în exclusivitate și despre situațiile foarte grave prin care trece România.

”Din păcate, suntem în fiecare zi martori ale accidentelor de circulație, sunt foarte diverse, de la cazuri ușoare până la cele care nu pot fi salvați. Ceea ce constatăm, în ultima vreme, este o creștere alarmantă a cazurilor care provin dintr-o lipsă crasă de legislație”, a explicat medicul Alexandru Ulici.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Dezbatarea ONLINE cu tema ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”, organizată de DCMediaGroup, va avea ca teme de discuție următoarele: 

➢ Cum își respectă România statutul de țară UE, în ceea ce privește siguranța rutieră (cum se aplică acordurile și cum se respectă angajamentele semnate în domeniu)

➢ Impactul haosului din trafic în turism și industrie (reducerea mobilității, creșterea costurilor de transport și a costurilor de asigurare, creșterea numărului accidentelor); impactul medical (cheltuieli în sistemul public cu tratamentul accidentelor și recuperarea victimelor, pentru tratarea afecțiunilor induse de stres și a bolilor profesionale din industria transporturilor; impactul asupra mediului (creșterea poluării)

➢ Sisteme inteligente de monitorizare și gestionare a traficului rutier, sancțiuni aplicate online, investiții în infrastructură, schimbarea legislației. Cu ce ar trebui să înceapă războiul împotriva războiului de pe șoselele din România?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel