Ce trebuie făcut dacă vă îmbolnăviți sau accidentați în străinătate

pastilemedicamente dece
pastilemedicamente dece

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) oferă sfaturi și recomandări pentru persoanele care, călătorind în străinătate, se îmbolnăvesc sau suferă accidente care le afectează starea sănătății, potrivit legestart.ro.

Cum o zi de internare în majoritatea statelor costă între 500 și 1.500 de dolari, cea mai bună soluție, din punct de vedere preventiv și nu numai, o reprezintă asigurarea de călătorie. Aceasta include acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces. Cu o astfel de asigurare, asistența medicală necesară poate fi accesată imediat. E de preferat ca aceasta să acopere întreaga durată a călătoriei.

Autorităţile române au încheiat cu state precum Albania, Armenia, Bulgaria, Cipru, China, Croaţia, Cuba, Egipt, Grecia, Liban, Lituania, Marea Britanie, Macedonia, Republica Moldova, Siria, Serbia Muntenegru, Slovenia, Tunisia, Turcia, Ucraina şi Ungaria, acorduri privind condițiile de acordare a asistenței medicale. Acordurile sunt limitate la situațiile care se pot încadra la ”urgențe medicale”. După terminarea situației medicale de urgență, pacientul trebuie să-ți plătească singur costurile pentru un eventual tratament sau transport în România.

În planurile unei călătorii în străinătate persoanele trebuie să se informeze cu privire la bolile din zonele ce urmează a fi vizitate și să se asigure că vaccinările recomandate de medic sunt făcute la timp. De asemenea, e nevoie de încheierea unei polițe de asigurare de călătorie, care să acopere și cheltuieli medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces.

În cazul unui accident care necesită asistență medicală, persoana în cauză trebuie, printre altele, să ia legătura cu ambasada sau consulatul României. Acesta din urmă poate contacta familia persoanei sau vă poate recomanda unități medicale care să vă asigure serviciile necesare.

Personalul consular nu poate însă crea condiții mai bune călătorilor decât propriilor cetățeni ai țării respective. Totodată, Consulatul nu poate interveni la compania de asigurări pentru a formula pretenții în numele dumneavoastră și nu se poate reglementa situația unor eventuale angajamente ale persoanei rămase neonorată ca urmare a îmbolnăvirii sau accidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel