Bunurile personale ale lui Stephen Hawking, expuse în muzeu

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

O colecție de bunuri personale ale lui Stephen Hawking a fost achiziționată de două instituții culturale britanice.

Conform Sky News, bunurile fizicianului răposat în 2018 vor juca rolul unei capsule a timpului dedicată vieții și carierei acestuia. Toate obiectele din biroul său vor fi conservate la Muzeul de Științe din Londra, iar anumite selecții inedite vor fi expuse din 2022. În colecție includem unul din primele sintetizatoare de voce, unul dintre ultimele scaune cu rotile, pariuri științifice semnate cu amprenta sa, dar și scrisorile adresate papilor, președinților și cercetătorilor lumii.

La Muzeul de Științe din Londra vor mai fi expuși și niște ochelari cu senzor care puteau fi controlați cu mișcările pometului. Primele generații de echipamente de comunicare pe care le-a avut au implicat degetele, însă, până în 2008, acesta nu mai putea să-și folosească degetele, așa că a fost dezvoltat un sistem care se baza pe ochelari. Aceștia aveau un LED infraroșu și un receptor care converteau semnalele într-un întrerupător.

Fiica sa, bucuroasă de colecție

Stephen Hawking este cunoscut drept unul dintre cei mai ingenioși oameni ai ultimului secol. Fiica sa, Lucy Hawking, a spus că obiectele ajută la ilustrarea unui portret al său. „Era un om de știință, un activist, dar și un prieten al unor persoane extraordinare. Chiar și așa, a fost și tatăl nostru”, a adăugat Lucy.

Ian Blatchford de la Grupul Muzeelor de Știință britanice a spus că prin conservarea acestor obiecte, generațiile viitoare vor putea să pătrundă în mintea unui om de știință care „a sfidat legile medicinii pentru a rescrie legile fizicii” și care „a atins inimile a milioane de persoane”.

Arhiva a fost așezată lângă cele ale lui Newton și Darwin

Arhiva de la Universitatea din Cambridge conține 10.000 de pagini cu munca lui Hawking, iar aceasta va fi așezată sub același acoperiș cu lucrările idolului său, Isaac Newton, și ale lui Charles Darwin.

După ce a trăit cu o boală motorie și neuronală timp de peste 50 de ani, Hawking s-a stins din viață în martie 2018, la 76 de ani. Cenușa sa a fost îngropată la Westminster Abbey, alături de Isaac Newton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel