Brigitte Bardot îi cere socoteală lui Băsescu: Unde sunt banii?

Brigitte Bardot Traian Băsescu
Brigitte Bardot Traian Băsescu

Brigitte Bardot i-a transmis lui Traian Băsescu, „preşedintele nefericitei Românii”, o scrisoare deschisă în care îl întreabă „unde sunt sumele primite de la Comisia Europeană (CE) pentru vaccinarea câinilor împotriva turbării”. Ea îl avertizează pe șeful statului că va fi bântuit de câinii prinși cu lasoul și condamnați la moarte.

[caption id="attachment_379307" align="alignleft" width="310"] foto: ziuanews.ro[/caption]

Fosta actriţă i-a adresat scrisoarea lui Traian Băsescu la două zile după ce postul France 2 a difuzat un reportaj înregistrat la Bucureşti, unde s-ar afla aproximativ 60.000 de câini vagabonzi, scrie antena3.ro.

Departe de marii oameni politici

Îmi este greu să vă adresez formule protocolare, atât de depărtată este guvernarea dumneavoastră de cea a marilor oameni politici”, îi reproşează Bardot lui Băsescu în primele rânduri ale scrisorii, invocând reportajul France 2 difuzat pe 15 octombrie.

„Francezii sunt indignaţi de aceste măsuri complet aberante, în contextul în care mulţi dintre aceşti câini nu doar că sunt sterilizaţi de către asociaţii, dar ei se află sub protecţia comunităţii, care-i hrăneşte de ani de zile”, continuă Brigitte Bardot.

Unde sunt banii?

„Câinii plătesc cu viaţa o gestionare coruptă”, denunţă ea, care cere lămuriri, în scrisoarea adresată preşedintelui României, cu privire la utilizarea fondurilor europene destinate vaccinării animalelor: „Unde sunt banii primiţi de la Comisia Europeană (CE) destinaţi vaccinării câinilor în lupta împotriva turbării? Unde sunt aceşti 3,42 de milioane de câini care au fost aparent vanccinaţi în 2011 cu fonduri UE? Cei pe care îi capturaţi sunt dintre ei?”

Bântuit de maidanezi

Fundaţia Brigitte Bardot a lansat în urmă cu mai mulţi ani un program de sterilizare, într-o încercare de soluţionare a problemei câinilor vagabonzi din România, însă acesta a fost „zădărnicit”, deplânge inițiatoarea.

„Mai mult de un câine prins cu lasoul pentru a fi dus fără menajamente la moarte vă va bântui conştiinţa”, își continuă Brigitte Bardot manifestul adresat lui Traian Băsescu. În finalul scrisorii, fosta actriţă afirmă că anterior avea o „amintire plăcută despre România”, dar că „în prezent o compar cu iadul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel