Băsescu: Mișcarea lui Cioloș, o mare păcăleală

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a susţinut, duminică, la Alba Iulia, că o dispoziţie a Guvernului Cioloş este o 'mare păcăleală'.

'Astăzi s-a introdus cel mai ticălos mod de a spune că avem transparenţă în administraţia locală. Guvernul Cioloş a dat dispoziţie ca toate primăriile să pună pe site execuţia bugetară. Oameni buni, e una din marile păcăleli. Execuţia bugetară sunt bani care au fost deja cheltuiţi. Deci, ce s-a plătit s-a dus. Este bun dus. Degeaba îi mai spui cetăţeanului că execuţia bugetară în luna ianuarie a fost de 50 de milioane de lei. Ei s-au dus. Sunt bani care s-au plătit. Important este să pui facturile care urmează să fie plătite la fiecare 30 de zile, pentru ca cetăţenii să vadă diferenţa între ce trebuie să plătească primăria şi care este realitatea din teren', a declarat liderul PMP, citează Agerpres.

Traian Băsescu a opinat şi că o lipsă majoră a administraţiilor locale a fost incapacitatea de a cheltui bani europeni, el adăugând că returnarea către Uniunea Europeană a miliarde de euro 'dovedeşte o capacitate administrativă sub orice critică'.

[citeste si]

'O lipsă majoră semnalată legat de administraţiile locale este incapacitatea de a cheltui banii europeni. Am fost şi în zonele locuite de moţi, am bătut şi Albacul, şi Roşia Montană, şi Roşia Poieni. Am văzut ce dezastre s-au întâmplat acolo fără ca cineva să dea o soluţie alternativă. Eu nu spun că o am eu, aici, pe scenă. Dar o ţară care a dat înapoi Uniunii Europene şapte miliarde de euro pentru că nu i-a putut cheltui este o ţară care dovedeşte o capacitate administrativă sub orice critică', a declarat fostul preşedinte al României.

Băsescu a spus că aceşti bani ar fi putut fi utilizaţi pentru autostrăzi, modernizări de căi ferate şi regularizări de râuri, dar şi pentru a se crea locuri de muncă şi soluţii de muncă alternative la zonele monoindustriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel