Băsescu a câștigat procesul cu Patriciu

basescu patriciu dece
basescu patriciu dece

După ce Traian Băsescu a câștigat în 2011 procesul prin care îl acuza pe omul de afaceri de "minciună și trucarea unor filmări", Tribunalul București a respins astăzi recursul făcut de Dinu Patriciu. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București, informează Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a respins astfel apelul făcut de Dinu Patriciu în cazul deciziei din 19 octombrie 2011 a Judecătoriei Sectorului 1, care a admis acţiunea aşa cum a fost formulată de şeful statului şi l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive.

Disputa dintre cei doi a început în campania electorală din 2004, atunci când cotidianul Gardianul a fost dat publicității un filmuleț în care Traian Băsescu ar fi dat o palmă unui copil. Traian Băsescu i-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerând despăgubiri de un lei pentru "minciună şi trucarea unor filmări", acţiunea fiind înregistrată la instanţa Judecătoriei Sectorului 1 la începutul lunii decembrie 2009. Procesul a început în 21 aprilie 2010.

Dinu Patriciu l-a dat și el în judecată pe Traian Băsescu, cerând într-un dosar separat, înregistrat la Judecătoria Sectorului 1, despăgubiri de un euro. Magnatul a menționat în 2004 că nu el a dat înregistrarea în presă.

În 1 decembrie 2009, preşedintele a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Două zile mai târziu, INEC anunţa că a transmis Administraţiei Prezidenţiale rezultatul verificărilor solicitate de instituţie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004. Tot atunci, preşedintele Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice. Președintele preciza că într-o adresă semnată de directorul INEC se arăta că nu este vorba despre o lovitură în filmuleț.

Dinu Patriciu a aunțat ulterior că îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie, după ce șeful statului l-a numit "mincinos" și "om care truchează casete".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel