Bărbat care a pătruns în casa unei femei din Capitală, a amenințat-o și i-a cerut 50.000 de lei a fost arestat preventiv

Foto Ilustrativ
Foto Ilustrativ

Un bărbat cu fața acoperită a pătruns luni dimineața în casa unei femei din Capitală, a amenințat-o și i-a cerut 50.000 de lei. Bărbatul a fost prins miercuri de polițiști, iar magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Un bărbat a pătruns în casa unei femei din Capitală, a amenințat-o și i-a cerut 50.000 de lei

Potrivit Poliției Capitalei, luni dimineața, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, cu fața acoperită parțial, a pătruns cu forța în locuința sa, a agresat-o și i-a cerut 50.000 de lei.


Pentru că nu avea o asemenea sumă, bărbatul i-ar fi cerut femeii să acceseze un credit online, amenințând că în caz contrar își va face rău. În acel moment, victima a aplicat pentru credit, iar bănuitul i-ar fi solicitat ca banii să-i fie transferați într-un cont, după care a fugit din locuință.


Miercuri, în baza cercetărilor efectuate, polițiștii l-au prins în flagrant pe bărbat în momentul în care victima îi dădea o sumă de bani.


Bărbatul de 38 de ani a fost imobilizat și dus la audieri, unde în baza probatoriului administrat a fost reținut. În aceeași zi, magistrații au dispus arestarea sa preventivă.

3.766 de intervenții ale MAI în ultimele 24 de ore

”Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat cele mai importante misiuni desfășurate de efectivele MAI, în cursul zilei de ieri, 20 aprilie 2022.

Structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.766 de evenimente, dintre care 2.457 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.309 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 801 posibile infracțiuni, 20 % dintre acestea fiind sesizate din oficiu. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane și au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 139 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 145 de fapte penale.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 24 de autori în 23 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, fiind reținute 551 de permise de conducere și retrase 220 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.300 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 864 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 65.100 de lei în timpul efectuării controalelor pe linia prevenirii situațiilor de urgență. În plus, ca urmare a celor 283 de controale efectuate, au fost identificate 31 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.080 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 2 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 64,3 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.821 de mijloace de transport și de 74.339 de persoane, dintre care 7.704 cetățeni ucraineni.” arată comunicatul MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel