Avioane chinezești cu capacitate nucleară au intrat în spațiul aerian al Taiwanului

Avioane chinezești cu capacitate nucleară au intrat în spațiul aerian al Taiwanului   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Avioane chinezești cu capacitate nucleară au intrat în spațiul aerian al Taiwanului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

19 avioane chinezești au intrat în spațiul aerian al Taiwanului.

Taiwan spune că 19 avioane militare chineze, inclusiv bombardiere cu capacitate nucleară, au intrat duminică în spațiul său aerian din sud-vest, cea mai recentă într-o serie de incursiuni aproape zilnice efectuate de către forțele aeriene chineze.

Ministerul Apărării Naționale a declarat că a urmărit cele 19 avioane chineze în timp ce zburau în zona sa de identificare a apărării aeriene (ADIZ) și a emis avertismente radio echipajelor. Activitatea a fost urmărită și de radar și au fost implementate sisteme de apărare antirachetă, potrivit unui comunicat.

Grupul a inclus patru bombardiere H-6, 10 avioane de luptă J-16 și patru avioane Sukhoi SU-30. Un avion Y-8 de transport și aeronave de avertizare timpurie a făcut, de asemenea, parte din incursiune.

China nu a comentat zborul, fiind cea mai mare incursiune din 15 iunie, când cel puțin 28 de avioane ale forțelor aeriene chineze - inclusiv inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară - au intrat în ADIZ.

Această incursiune a urmat unei declarații comune a Grupului celor Șapte, criticând China cu privire la o serie de probleme și reiterând importanța păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwanului. Beijingul revendică Taiwanul ca fiind al său și a crescut presiunea asupra insulei de când Tsai Ing-wen a fost ales pentru prima dată președinte în 2016, scrie Aljazeera.

Economia mondială, în impas din cauza variantei Delta. Criza lanțului de aprovizionare se prelungește până anul viitor

O criză a lanțului de aprovizionare al economiei mondiale, care trebuia să fie temporară, pare să dureze până anul viitor, deoarece varianta Delta crește producția din fabrică în Asia și perturbă transportul maritim, provocând mai multe șocuri economiei mondiale.

Producătorii care se confruntă cu lipsa componentelor cheie și cu costurile mai ridicate ale materiei prime, fiind obligați să liciteze tot mai scump pentru a obține spațiu pe nave, determinând unii exportatori să crească prețurile sau pur și simplu să anuleze total transporturile.

"Nu putem obține suficiente componente, nu putem obține containere, costurile au crescut enorm", a declarat Christopher Tse, director executiv al companiei Musical Electronics Ltd. din Hong Kong, care produce produse de larg consum de la difuzoare Bluetooth la Cuburi Rubik. Tse a spus că costul magneților folosiți la cuburi a crescut cu aproximativ 50% din martie, crescând costul de producție cu aproximativ 7% (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel