Autopilotul TESLA confundă luna plină cu... semaforul

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Continuă problemele la sistemul de autopilot al maşinilor TESLA. Un proprietar de TESLA a scris pe Twitter că sistemul Autopilot confundă luna plină cu semaforul pe culoare galbenă, motiv pentru care opreşte maşina. 

În ciuda optimismului producătorilor, sistemele de conducere autonome sunt încă la mulți ani distanță de lansarea comercială. Chiar și cele mai avansate sisteme montate pe mașinile de serie astăzi abia au atins nivelul 2 de autonomie, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să fie pregătit în orice moment să preia controlul. Cu toate acestea, mulți posesori de mașini Tesla consideră că sistemul Autopilot este capabil să se descurce independent.

Că nu este așa, o dovedesc numeroasele accidente în care au fost implicate mașinile Tesla exact în momentele în care sistemul Autopilot controla mașina. Particularitatea sistemului Autopilot, față de alte sisteme de conducere autonomă, este că se bazează doar pe senzorii optici pentru maparea împrejurimilor. Adesea, identificarea obiectelor este departe de realitate, ceea ce a dus, de-a lungul timpului, la situații de-a dreptul hilare, atunci când acestea nu au fost direct tragice.

Tesla Autopilot confundă luna plină cu un semafor pe galben

Un utilizator Tesla a postat pe Twitter un videoclip în care sistemul Autopilot al mașinii sale Tesla confundă în mod repetat luna plină cu un semafor aflat pe culoarea galbenă, motiv pentru care mașina are tendința de a reduce viteza. În videoclip, luna plină se află destul de aproape de linia orizontului, iar culoarea acesteia este galbenă. Totuși, dacă pentru ochiul uman nu încape îndoiala că e vorba de lună și nu de altceva, pentru „ochiul” sistemului Autopilot confuzia este maximă, scrie Promotor.ro.

Probleme dese cu sistemul Autopilot 

Tesla a dezactivat de la distanță condusul autonom pentru un autoturism Model S, după ce a fost cumpărat de un client, a transmis Jalopnik, conform The Verge. Compania a spus că acel client „nu a plătit" pentru opțiunile acelea, așa că nu are dreptul să le folosească.

Bărbatul în cauză a cumpărat mașina de la o reprezentanță care, la rândul el, a cumpărat modelul de la o licitație organizată de însuși Tesla.

VEZI Tesla dezactivează Autopilot atunci când mașina este vândută altcuiva. Care sunt condițiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel