Australia se confruntă cu o epidemie de rozătoare. Au infestat orașe întregi

Pixabay / Epidemie de rozătoare în Australia
Pixabay / Epidemie de rozătoare în Australia

Australia se confruntă cu o epidemie de rozătoare, orașe întregi fiind infestate de animalele care au distrus recolte, utilaje și au indisponibilizat clădiri. 

Câmpurile infestate de rozătoare au devenit o poveste de groază pentru fermierii și autoritățile australiene, extinderea masivă a populației de șoareci riscând să acapareze orașul Sydney. Îngrijorător a devenit faptul că șoarecii au început să se mănânce între ei, după ce au invadat orașele din New South Wales și Queensland. Aceștia au infestat școli, spitale, clădiri de apartamente, lăsând în urmă mizerie și un miros înțepător. 

Această molimă a început după ce Australia a fost lovită de secetă, incendii și într-un final, inundații. Autoritățile din Sydney se tem că rozătoarele ar putea infesta și metropola, ajungând odată cu alimentele furnizate din mediul rural, în camioanele de marfă și lăzile cu alimente, scrie Bloomberg.

Deși Autoritatea centrală australiană pentru pesticide și medicamente veterinare nu a aprobat folosirea substanțelor chimice pentru eliminarea pestei, New South Wales a demarat o deratizare în masă și așteaptă aprobările necesare pentru a începe. Autoritățile locale au achiziționat 5.000 de litri de bromadiolone, una dintre cele mai puternice substanțe pentru eliminarea rozătoarelor. 

Agricultura este în pericol

Pesta de rozătoare amenință să distrugă industria agriculturii australiene, în valoare de 51 de miliarde de dolari. Numărul mare de șoareci a explodat după o recoltă bogată în 2020, iar fermierii se tem să planteze recolta de iarnă, având în vedere stricăciunile produse până acum, temându-se că vlăstarii ar putea fi mâncați de rozătoarele înfometate. 

„Oamenii își abandonează recoltele și pământurile pentru că se gândesc - de ce să plantez, dacă va fi mâncat? Temerile sunt legate de primăvară - dacă ajung în primăvară și sunt tot atât de mulți șoareci, vor mânca recolta care rodește”, a explicat un fermier din Moree, New South Wales. 

Stricăciunile nu se rezumă la recoltele compromise, ci se extind și la utilajele deteriorate, la recipientele de stocare și chiar sănătatea fermierilor și a familiilor lor. Riscul ca situația să se perpetueze până în primăvara anului următor este destul de mare, având în vedere viteza cu care populația de rozătoare se reproduce. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel