FOTO: Arheologii au identificat cel mai vechi monument de război din istorie

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O movilă uriașă din Nordul Siriei ar fi cel mai vechi monument de război din istoria omenirii.

Conform The Guardian, movila, cunoscută sub numele de Monumentul Alb, a fost identificată drept cel mai vechi memorial de război cunoscut de oamenii de știință. Acesta se află în orașul Tal Banat și inițial s-a crezut că a fost un sit funerar pentru inamici. Totuși, un studiu publicat în jurnalul Antiquity, vineri, sugerează că situl este un memorial postbelic din mileniul al treilea Î.Hr.

Autorii raportului au spus că plasamentul sistematic al morților sugerează că movila este un omagiu pentru o armată care a folosit caruri de luptă în bătălie. Există și posibilitatea ca inamicii morți să fi fost îngropați și ei sub movila de pământ. Mai multe situri asemănătoare sunt răsfirate în Nordul Siriei și ar fi monumente ale victoriei din bătălii, iar multe au inscripții mesopotamiene de victorie.

Cei căzuți în luptă, onorați

Situația diferă la Tal Banat, atât din punct de vedere al organizării trupurilor, cât și din compoziția în sine a pământului, iar modul atent de construcție a fost perceput drept un tribut pentru cei care au căzut la datorie.

„Oamenii antici i-au onorat pe cei căzuți în luptă la fel cum facem și noi”, a transmis autorul studiului, prof. Anne Porter de la Universitatea din Toronto. „Nu știm dacă aceștia erau câștigătorii sau înfrânții bătăliei. Știm doar că au luat trupurile celor decedați de undeva și, poate la ceva vreme după eveniment, i-au îngropat sub movila care era vizibilă de la kilometri distanță”.

Probabil cel mai vechi monument de război din istoria omenirii

O astfel de descoperire marchează acum primul memorial de război din întreaga lume. Raportul sugerează că construcția monumentului, o mare realizare la acele vremuri, ar fi trimis un mesaj comunităților din apropiere. Acest lucru sugerează și că celelalte situri din Nordul și Centrul Siriei nu au fost înțelese pe deplin de oamenii de știință, fiind baza unor noi importante studii arheologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel