Administrația Națională de Meteorologie anunță, de miercuri, o răcire accentuată a vremii, temperaturile coborând sub zero grade în cea mai mare parte a teritoriului. Până la acea dată, termometrele vor indica 12 grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce noaptea se vor înregistra până la 4 grade Celsius, în special în zona Maramureşului.
Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, vremea se va răci treptat, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade în intervalul 14-19 noiembrie, apoi vor scădea spre 8 grade, până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor scădea sub 2 grade în 16 şi 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru câteva zile, o uşoară creştere. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima jumătate a intervalului, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.
Pentru regiunea Crişanei, primele două zile ale intervalului vor fi în continuare calde pentru această perioadă a anului, apoi vremea se va răci. Valorile termice maxime vor scădea de la 10-12 grade Celsius în data de 14 noiembrie, spre 6-8 grade în 24-25 noiembrie, în timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita îngheţului.
Conform prognozei ANM, în Transilvania, valorile termice vor marca o scădere în jurul datei de 14 noiembrie, urmând ca temperaturile din cursul nopţilor să devină predominant negative, iar maximele diurne să coboare, treptat, de la 10-12 grade Celsius, spre o medie în jurul valorii de 6 grade, către sfârşitul intervalului. Vor fi precipitaţii slabe, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului când, mai ales nopţile, sunt de aşteptat lapoviţe şi ninsori.
În zona Maramureşului, deşi vor fi în scădere treptată, temperaturile maxime se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei şi se vor situa în jurul valorii de 10 grade Celsius în perioada 14-20 noiembrie, apoi vor coborî spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 4 grade în prima noapte, spre 0 şi -2 grade în celelalte nopţi. Va ploua slab la începutul intervalului, iar după data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, slabe cantitativ.
În Moldova, vremea se va răci simţitor în primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variaţii importante, astfel încât valorile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade, iar cele minime vor fi uşor sub limita îngheţului. Va ploua slab în primele zile, iar în a doua parte a intervalului precipitaţiile, în continuare slabe, vor putea fi mixte.
Prognoza ANM relevă faptul că, în zona Dobrogei, valorile termice se vor menţine, în general, în apropierea normelor climatologice, cu o răcire mai pronunţată în 14-15 noiembrie. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8-10 grade Celsius, iar cele minime vor coborî spre 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă până spre 19 noiembrie, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.
Pentru zona Munteniei, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă în primele două zile, apoi se va răci simţitor, maximele vor scădea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita îngheţului. În a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor coborî spre 6-8 grade Celsius, valori sub normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariţie după data de 19 noiembrie.
În Oltenia, temperaturile vor avea o tendinţă generala de scădere, mai pronunţată în 14-15 noiembrie. Valorile termice minime vor fi, în medie, uşor pozitive, în timp ce maximele diurne vor scădea de la 14-16 grade Celsius, la începutul intervalului, spre 8 grade în ultimele zile. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în primele zile şi în a doua parte a intervalului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News