Angela Merkel, sfat pentru tinerii șomeri din zona euro: Mutați-vă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, consideră că nivelul foarte ridicat al şomajului în rândul tinerilor din Europa reprezintă o „criză de proporții“. Comparând dificultăţile actuale din zona euro cu perioada post-comunistă din Germania de Est, cancelarul Germaniei a arătat, în cel mai recent interviu acordat pentru BBC, că, în urmă cu mai bine de două decenii, șansa tinerilor de a-și găsi un loc de muncă a fost că s-au mutat.

Potrivit site-ului adevarul.ro, cancelarul german, Angela Merkel, a discutat, vineri la BBC, despre cum şomajul în rândul tinerilor atinsese cote alarmante după căderea Zidului Berlinului. „Mulţi tineri şi-au găsit slujbe doar pentru că s-au mutat spre sud“ a mai spus Merkel, precizând, însă, că este nedrept ca tinerii să plătească consecinţa unor lucruri pentru care ei nu sunt vinovaţi.

„Dar nu există o altă cale. În Europa, trebuie să producem lucruri sau să oferim servicii pe care le putem vinde“, a adăugat Angela Merkel, accentuând nevoia pentru reforme economice de amploare în UE, menite să transforme piața europeană într-una mult mai competitivă.

Problema nu este austeritatea

„Referitor la slujbe şi creştere economică, zona euro şi alte state sunt într-o situaţie dificilă. Problema nu este austeritatea, problema este cum să ne întoarcem la creştere economică? Europa trebuie să decidă: cum vom trăi? Ce vrem să producem? Cum putem reduce birocrația? Cum putem intensifica schimburile“ a mai spus Merkel.

În opinia cancelarului german, dacă accentul reformelor ar cădea pe investiţii şi mai puţin pe tăierile bugetare, crizele ar putea fi depăşite mult mai eficient şi rapid.

Întrebată ce crede despre demonstraţiile anti-germane din Europa, Angela Merkel a spus: „Avem demonstraţii nu numai în străinătate, ci şi în Germania. Ca guvern, ca politicieni, trebuie să acceptăm aceste lucruri. Vrem ca aceste state să se recupereze cât mai repede.“

Amintind că statele membre UE au fost de acord cu pactul fiscal, Angela Merkel a mai spus că ţintele de deficit au fost relaxate în multe țări, spre exemplu în cazul Franţei, căreia i s-a oferit mai mult timp ca să îşi reducă deficitul bugetar sub pragul de 3% impus de Comisia Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel