A declarat cartofi și transporta țigarete de contrabandă. Ce riscă șoferul

Sursă foto: Poliția de Frontieră
Sursă foto: Poliția de Frontieră

Un transport de cartofi s-a dovedit a fi plin de țigarete de contrabandă. 

O cantitate importantă de ţigarete fără marcaje fiscale, în valoare de peste un milion de lei, a fost descoperită de poliţiştii din Alba într-un camion care ar fi trebuit să transporte cartofi, potrivit documentelor prezentate de către şofer, un tânăr din Arad, căruia i-a fost întocmit dosar penal, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Au depistat transportul aproape de miezul nopții

"La data de 6 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Rutier, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului de mărfuri. Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1, în dreptul localităţii Cunţa, un camion, condus de un tânăr, de 29 de ani, din judeţul Arad. Acesta a prezentat documente potrivit cărora transporta cartofi, însă, în urma controlului, în interiorul camionului, au fost descoperite 1.024.000 de ţigarete, fără marcaje fiscale, în valoare de peste 1.000.000 de lei", se menţionează în comunicat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, faptă prevăzută de Codul Fiscal.
 
Întreaga cantitate de ţigarete a fost indisponibilizată, în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. 

Zeci de kilograme de opiu, ascunse în două grătare metalice

Pachetele erau învelite în plumb şi ascunse în două grătare din metal. Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, conducătorul autocamionului fiind reţinut pentru 24 de ore. La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, pește, încărcat din Turcia pentru societăţi din Franţa şi Italia. În urma controlului preliminar efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în lăzile de depozitare ale remorcii, 480 de pachete cu țigări, care aveau aplicate timbre fiscale de Turcia. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel