EXCLUSIV  Admitere medicină 2021. Jinga (Carol Davila): Am găsit cel mai bun loc în pandemie

Foto Pexels
Foto Pexels

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, a vorbit despre organizarea pentru admiterea la medicină, în contextul pandemiei.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga a vorbit, la DCNewsTV, despre eforturile care s-au făcut, anul trecut, în pandemie, pentru ca examenul de admitere să fie organizat cu prezență fizică, la fel cum se va întâmpla și anul acesta. 

„Anul trecut, a fost o noutate, o muncă, o asumare ca să organizăm admiterea fizic. Au fost voci care spuneau haideți să facem pe dosare. Am evitat, pentru că cei care vin au vocație pentru medicină. Cei care veneau cu note mari la Bacalaureat poate nu-și doreau medicina, dar obținând aceste note mare și-ar fi pus problema hai să mă duc la medicină, că am notă bună, și iau acolo, deși vocația era pentru altceva. Atunci, am încercat să organizăm la început în aer liber, la stadion. Era o idee, pregătisem măsuțe din carton, să se poată sta în tribunele stadionului, ulterior, însă, chiar dacă era acoperit, o furtună ne-ar fi dat peste cap multe lucruri. Am găsit cea mai bună locație din București, Romexpo, clădiri foarte spațioase. Fiecare a avut măsuța lui, cu distanțare între mese, astfel încât s-a reușit, într-adevăr, o admitere cu prezență fizică”, a spus Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti.

„Simularea, anul trecut, a fost online. Anul acesta, simularea admiterii a fost cu prezență fizică, tot la Romexpo. Au fost 700 de voluntari studenți și 3.100 de elevi, viitori candidați la admitere”, a subliniat Viorel Jinga.

„Ne așteptăm la peste 3.000 de candidați, tot la Romexpo, pe 25 iulie. Am ales o zi de duminică pentru că circulația este mai liberă”, a precizat Viorel Jinga. 

Vă invităm să urmăriți un interviu despre Maratonul Vaccinării în care ne vorbesc despre această acțiune atât Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, cât și Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), dar și studenți implicați în eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel